Piszesz o 2009r. Czy w 2012 Viki w końcu ma coś wspólnego z Zenderem? Kiera jest lux, ale z tytanem w środku wyglądałoby to jeszcze lepiej![]()
Zapodaj sobie lusterko fotochromatyczne z Omegi. Mały koszt, a uprzyjemnia jazdę po zmroku.
Chciałbym Wam przedstawić moje auto.
Vectrą jeżdzę od ponad dwóch lat, ale dopiero niedawno trafiłem na to forum.
Mianowicie, autko zostało sprowadzone do kraju z Niemiec, na początku września 2009 roku, jako wersja Comfort z 2001 roku, z benzynowym motorem 2.2 16v o symbolu Z22SE.
Na wyposażeniu w dni zakupu:
- 4 X PP
- 4 X el. szyby
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- climatronic
- tempomat
- komputer pokładowy z wyświetlaczem BID i radiem z obsługą telefonu komórkowego (CCRT 700 + zmieniarka na 4 CD)
- podgrzewane fotele przednie
- wspomaganie
- oryginalny xenon + spryskiwacze
- halogeny
- 2 X podłokietnik
- fotele z regulacją lędźwi
- podświetlane słoneczniki
- instalacja audio - 10 głośników fabrycznych
- felgi stalowe z oponkami zimowymi Kuhmo 195/65/15 + alu dekle z Lidla
W momencie zawitania w PL auto miało przebieg 190tyś km, potwierdzony książką i fakturami.
![]()
Mimo dość dobrego wyposażenia wnętrza i zrywnego silnika to z zewnątrz taka trochę bieda
Dlatego postanowiłem coś zmienići doszła lotka tylnej klapy firmy irmscher oraz tłumik końcowy Letterbox, tego samego producenta.
W związku z tym, że dużo jeżdżę nie obyło się bez montażu CB, które wylądowało w półeczce podsufitki, ponieważ denerwuję mnie jak się jakieś kabla po aucie walają;D
Aby nie było jak w tirze (z gruszką wiszącą pod dachem), mikrofon został przeniesiony w konsolę środkową koło radioodtwarzacza i spokojnie podróżuje w półeczce nad popielniczką.
![]()
Jako, że okazyjnie udało mi się kupić bardzo rzadką kierownice 3-ramienną w wersji tytan sygnowaną logo Irmschera, seryjna wylądowała na kołku w garażu.
Takimi zmianami zakończyłem rok 2009 i tym samym 4 miesiące posiadania autka.
CDN już niedługo![]()
Piszesz o 2009r. Czy w 2012 Viki w końcu ma coś wspólnego z Zenderem? Kiera jest lux, ale z tytanem w środku wyglądałoby to jeszcze lepiej![]()
Zapodaj sobie lusterko fotochromatyczne z Omegi. Mały koszt, a uprzyjemnia jazdę po zmroku.
Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers.
fajne autko i dobrze wyposażonebezawaryjności życzę
![]()