Czym grubsza warstwa lakieru tym skórka jest wyraźniejsza. Ale cienkie warstwy i polerka po malowaniu redukuje to tak, że widać gładką powierzchnię.
Ależ owszem- ma. Skórka jest większa lub mniejsza. Tu po prostu jest to mega wyraźne i skórka jest na tyle spora, że psuje "blask"
micrus- bo dopiero filmik odpaliłem, czym Ty jeździłeś po lakierze? Jaka maszyna, pady, pasty?
Czym grubsza warstwa lakieru tym skórka jest wyraźniejsza. Ale cienkie warstwy i polerka po malowaniu redukuje to tak, że widać gładką powierzchnię.
Są: '94 BMW E32 730i V8, '90 Mercedes-Benz W124 230CE, '95 BMW E36 328i Coupe, '89 Honda NTV600 Revere
'93 Alfa Romeo 164 2.0 V6 Turbo, '96 BMW E34 520i Touring, '98 Skoda Pickup 1.9TD, '03 Mercedes W220 S500L 4matic, '04 Hyundai Getz 1.5CRDI
Były: '93 Opel Frontera Sport 2.0, '94 BMW E36 320i Coupe, '98 Daewoo Espero 1.5 16V, '03 Alfa Romeo 166 2.4JTD, '93 Volkswagen Golf mk3 1.9TD, '98 Opel Astra G Caravan 1.6 16V
Przecież pisałem, że można to całkowicie zlikwidować. Nawet przy grubych warstwach i po wyjątkowo nieudolnym lakierniku. Nie raz i nie dwa robiłem coś takiego, zwykle z powodu bardzo głębokich rys, na których zależało klientowi lub wypracowując to, co za przeproszeniem spieprzył lakiernik, a wiele cudów się naoglądałem. Sam choć prócz tylnego zderzaka mam wszędzie fabryczny lakier to w celach estetycznych niedługo chciałbym się poddać lakierowaniu 6 elementów lub całego auta i prawdę mówiąc nie wiem czy uda mi się znaleźć odpowiednią osobę, czy prędzej sam zdążę się nauczyć fachu na własne potrzeby.
Piszecie że kiedyś tego nie było. Ja u siebie na tylnej klapie tez mam tą skórkę, chociaż mniej widoczną, Auto z 97 roku nie miało malowanej klapy tylnej bo sprawdzałem miernikiem i jest ok. Więc nie mówmy ze kiedyś tego nie było, dodatkowo laguna ma bardzo twardy lakier jak na swoje lata się dobrze trzyma i nie widać tak bardzo rys. Ostatnio będąc w salonie peugeota takie coś zauważyłem na klapie 208 czy nawet 308. Tak już jest i tyle.
świetny pojazd - gratulację. Obecnie poszukuję rodzinnego auta i Skoda Suberb byłaby zdecydowanie na mojej krótkiej liście życzeń gdyby nie cena... W firmie mamy dwa takie - jedno 170konne w 4x4 a drugie w DSG (ten sam silnik). Wersje elegance plus dodatki (fantastyczny szklany dach...). Gratulacje raz jeszcze i bezproblemowego użytkowania.