W oststnim czasie nic się nie dzieje w motoryzacji, żadnych fajnych premier, w Genewie pewnie też nie będzie za ciekawie.
Zapraszam do specjalnej strony poświęconej nowościom z salonu samochodowego w Genewie.
![]()
W oststnim czasie nic się nie dzieje w motoryzacji, żadnych fajnych premier, w Genewie pewnie też nie będzie za ciekawie.
Ty tak poważnie??
Start Engine.pl - Motoryzacyjny styl życia
Obawiam się, że tak.
Przypomina Pablo swoimi niektórymi wypowiedziami.
Patrząc na ilość ciekawych premier aut (a nie takich, które możemy obejrzeć od kilku miesięcy w salonach), tegoroczna Genewa wypada moim zdaniem dość słabo - zwłaszcza w porównaniu z Frankfurtem/Paryżem a także wcześniejszymi genewskimi targami.
No moim zdaniem takich pojawiło się dużo w Genewie. Nie mogłeś je wcześniej zobaczyć w salonach:ciekawych premier aut (a nie takich, które możemy obejrzeć od kilku miesięcy w salonach)
Dla zwykłego Kowalskiego: Golf Variant, GTI, Octavia Kombi, Rodius, Leon SC, Captur, 2008, Scenic XMOD, Nissan Note, Logan MCV, Toyota RAV4, Pro_Cee'd/ Cee'd GT, Clio RS, C3 po fl.
Dla zamożniejszego Kowalskiego: Lexus IS, BMW 3 GT, Infiniti Q50, VW XL1, AR 4C, Mercedes A45 AMG, CLA, RS7, RS6 Avant itp. itd.
Dla najbogatszych: LaFerrari, P1, TS Disco Volante, Corvette Stingray Coupe i Cabrio, Maserati GranTurismo MC Stradale, Jaguar XFR-S
Naprawdę to dla was mało? Do tego nie wymieniłem wszystkie premiery i nie wspomniałem o conceptach. Litości.![]()
...Rolls-Royce Wraith, Bentley Flying Spur, 911 GT3, AM Rapide FL, limitowany Vanquish, X-Bow GT, Lambo, , Suzuki SX4, Civic Wagon (niby concept, ale wiadomo jak to jest), Hyundai Grand Santa Fe, 500L Trekking.
Na prawdę mało?
IMO najlepszy, najbogatszy, najciekawszy salon samochodowy od długich miesięcy.
"gwiazda na masce to czujnik parkowania dla ubogich".. LiveLetDie
Niektórzy oczekują efektów specjalnych z Hollywood i złotych posadzek żeby zwrócić na coś uwagę. Dodajmy do listy jeszcze Qorosa, który wzbudził niemałą uwagę - wszak to auto, które zgodnie z założeniami ma nadgonić Europejski poziom jakości i wykończenia oraz nawiązać godną rywalizację z konkurencją. Lista jest długa i bogata, a sam salon IMO jest obdarzony jednym z najlepszych "lineupów" w ostatnich latach.
Drive tastefully!
A ja wspomnę o autach, których mi brakło:
- Insignia FL
- Twingo Concept
- Superb FL
Akurat nad Insignią i Superbem mocno się zastanawiałem - zamaskowane egzemplarze były już praktycznie wykończone. Do tego po akcji zaginionych zderzaków w Skodzie oczekiwałem odpowiedzi ze strony Czechów w postaci gotowego egzemplarza a tu taka niespodzianka.
Drive tastefully!