Audi - Vorsprung durch Technik
www.AudiBlogPL.com - Zawsze najświeższe informacje ze świata Audi. Newsy, testy, video, tapety...
Zapraszam do komentowania newsa pt. Audi A3 Sedan debiutuje w cenie od 99 700 zł.
Fotogaleria: 17 zdjęć
![]()
Wersja Ambiente jest wzbogacona w stosunku do Attraction czy do Ambition? Nie wynika to bezpośrednio z tekstu. Jeśli do Ambition - to jest to dziwny ruch ze strony Audi, ale korzystny dla klientów. Jeśli do Attraction - doposażenie o ciekawe dodatki do codziennego użytku, jednak bez rewelacji.
Ogromnie mi się A3 Sedan podoba. Wiem, że jest mnóstwo nawiązań do innych modeli w gamie, ale i tak - dla mnie - wygląda lepiej niż CLA. Bardzo klasyczny sedan o świetnych proporcjach. Po proszę 1.8 TSI Ambition.
Wersja Attraction jest podstawą. Ambition to taka pseudo sportowa wersja, sportowe zawieszenie, trójramienna kierownica + audi select.
Ambiente bardziej skłania się ku komfortowi, więc zawieszenie standard + 4-ramienna kierownica i parę gadżetów ekstra w porównaniu do wersji podstawowej, czyli Attraction. Ambition nie ma w podstawie tego co Ambiente i odwrotnie.
Concept był o wiele ładniejszy i szczerze mówiąc nie widzę go przy CLA. Mercedes pod względem stylistyki zawstydza Audi. Zupełnie mi to auto nie podchodzi.![]()
A widzisz, jak to się gusta różnią.Mi właśnie podoba się dużo bardziej niż Mercedes, który jest strasznie festyniarski.
A na TYM ZDJĘCIU przypomina mi nawet wspomnienia z Audi 100 C2 w roli głównej, jakim jeździł kiedyś mój wujek (TYLKO ŻE ZIELONYM). Może to zasługa długości świateł.
Że gusta są różne, to rozumiem. Ale jakim cudem ktoś dostrzega podobieństwo między tyłem A3 i 100 C2... tego już nie potrafię pojąć. Nie umiem się dopatrzeć choćby jednego elementu wspólnego
A co do CLA i A3 - dla mnie to są tak dwie różne bajki, że nie podejmuję się porównywać. Oba mi się podobają, tyle mogę powiedzieć.