-
Moderator
-
Majac gdzies domek na wsi/w gorach dobry jako drugi samochod do krotkich wyjazdow po bulki czy do pracy... Choc z drugiej strony... nie lepiej tansza i chyba wieksza Dacie Duster?
-
tyle, ze Dacia:
- ma gorsze wyposazenie i to o wiele
- gorszy naped na 4 (w dusterze lock dziala do ok 40 km/h, tu 70 km/h)
- gorsze wykonanie
- wcale nie jest jakoś super tańsza! wg konfiguratora ok 64 tysiecy a o klimie automatycznej, skorze, systemie multimedialnym moze pomarzyc
- jest autem Rumuńskim z korzeniami Francuskimi, co w starciu z Węgrem z korzeniami Japońskimi dla niektórych ma kolosalne znaczenie
Jak na auto za 65 tys z wyprzedaży rocznika jest to IMO rewelacyjna oferta.
PS po ostatnich świetach domek na wsi / w górach nie byłby potrzebny żeby docenić uroki tego auta
-

Zamieszczone przez
Driv3r
- gorszy naped na 4
Chyba dostałeś wczoraj za mocno śnieżką w głowę i jeszcze Ci nie przeszło.
----- Poprzedni post napisany o 12:34 -----
Oba działają do 60km/h, ale to Duster ma większy prześwit i to on nadaje się na prawdziwe wertepy. SX4 nadaje sie do jazdy w niezbyt głebokim śniegu, na szutrze i tyle w zasadzie. Oczywiscie na asfalcie lepiej jezdzi SX4, ale to nie z uwagi na napęd a niższy środek ciężkości. Oba nie sa terenówkami, ale napęd lepszy ma Duster.
Ja czekam na następce, bo obecne SX4 ma jedną zasadnicza wadę. 270 l bagażnika to zdecydowanie za mało, aby jeździć gdziekolwiek z rodziną.
-
Z doświadczenia wiem, że tryb LOCK w dusterze wyłącza się lekko powyżej 80km/h, podobnie z ESP, które w trybie LOCK aktywuje się również powyżej 80km/h. Pozostałe tryby napędu włączają ESP od 50km/h.
-
Tym lepiej dla Dacii
-
no bez przesady;
te auta należą do różnych klas;
czy ktoś kupiłby Dacię Duster żonie do miasta ?
-
-
" chociażby 2.0 z Grand Vitary" - z tego, co mi wiadomo w GV jest 2.4...a odnośnie sx4 - takich samochodzików już się robi coraz mniej. Prosty silnik, prosta konstrukcja, praktyczność i uniwersalność..Dla mnie też jedyny mankament to ten mały bagażnik, przydałby się większy, to fakt.
-
Kiedyś był 2.0 144 KM. I on właśnie IMHO byłby optymalny do SX4.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów