Ta Skoda w środku to Tarpan, i nie mówię tutaj o japońskiej surowości, tam jest po prostu tragedia. Szkoda bardzo fajnego auta.
Tak, wiemDlatego też byłem przekonany, że zobaczę innego autora ;-) Wrażenia z jazdy byłyby na pewno dużo bardzo rozbudowane (1kkm < kilka(naście/dziesiąt) kkm :-) )
Ta Skoda w środku to Tarpan, i nie mówię tutaj o japońskiej surowości, tam jest po prostu tragedia. Szkoda bardzo fajnego auta.
Faktycznie w tym Yeti mogłoby być jaśniej, zwłaszcza że to wersja L&K. Chociaż te listwy mogli dać srebrne.
Jednak pod względem jakości wykończenia jest dobrze, aczkolwiek wg mnie zauważalnie gorzej niż w Octavii II.
no DJ brabus znajdz róznice:
http://www.autogaleria.pl/fotografie...63089&test=790 skodas
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...%C4%99trze.jpg tarpanus
wyszło ze jezdzisz Skodą Tarpan![]()
FUCK FUEL ECONOMY
TDi engines are for senior citizens.
TSI rozlatują w takich ilościach i w takiej częstotliwości, że Łada z czasów radzieckich jest przy tej niemieckiej technologii cudem niezawodności. W gazetach głównie mówi się o 1.2 i 1.4 ale z 1.8 TSI nie jest lepiej a jednostki te rozpadają się chyba w najbardziej spektakularny sposób. Sądzę, że gdyby 1.8 był kupowany w takich ilościach jak 1.2 i 1.4 to byłby uznany za najbardziej awaryjny w stosunku do wyprodukowanych sztuk.
Tak ale moze sie to okazac zamknietym i niebylym rozdzialem i dotyczyc jedynie serii aut na lancuchu produkowanej do 2012.
Zreszta inwestujac do ok max 3 kafli w wymiane na poprawiony lancuch i napinacz powinno sie juz miec wzgledny spokoj na jakis czas. Najgorsze to przypadkowo kupic obecnie uzywany tsi na lancuszku..ale taki, w ktorym wczesniejszy lancuch juz strzelil tuz po gwarancji i silnik zostal naprawiony tanim kosztem "aby jezdzil" i sie sprzedal.
Jest spora szansa, ze modele rodziny ea211 od 2013 beda znacznie lepsze, wkrotce sie dowiemyW koncu jezeli nie maja lancucha to co jeszcze moze sie psuc, turbina ewentualnie sprzegla a z tym tragedii zadnej zdaje sie nie bylo.
Za kilka lat ogloszenia sprzedazy aut z tsi wyprodukowanym po 2012 beda mialy w naglowkach 'z tsi na PASKU' aby odciac lancuch niechlubnej przeszloscii znalezc chetnego na auto.
1.2 TSI był projektowany jako prosty (8 zaworów) i bezawaryjny (łańcuch) - wyszło jednak zupełnie inaczej, do problemu napinacza łańcucha dołożyła się turbosprężarkę. U mnie, odpukać, nie dzieje się w Yeti nic.![]()