..pewnie az spadna liscie, wiec juz niedlugo ? .. sorki nie moglem sie powstrzymac.
To czekamy na pierwsze wrażenia z użytkowania auta na co dzień w dziale nasze fury.
BTW
Ile się czeka na leaf'a?
..pewnie az spadna liscie, wiec juz niedlugo ? .. sorki nie moglem sie powstrzymac.
kok między 1 a 3 miesiące. Oficjalnie podają 3 miesiące, nieoficjalnie 1 miesiąc. W dodatku jest kilka sztuk u dealerów niemieckich raczej od ręki w dodatku jeszcze tańszych niż do tej pory liczyłem![]()
Obecnie, póki koncerny motoryzacyjne płacą koncernom naftowym haracze w zamian za możliwość produkcji aut elektrycznych, przez co są one tak drogie , nie ma sensu kupowac takich aut.
Grey jest sens, przynajmniej wg mojego kalkulatora
Kto komu płaci co mało mnie interesuje - auto się zwróci w przeciągu 3-4 lat.
W trase biore benzynowe v6
Decyzja zapadla: auto takie kupie ale pokazali e-golfa i moze na niego poczekam. Mniej sie rzucac w oczy bedzie a jeszcze nie wiem czy chce sie wyrozniac.
A kto normalny takim autem ruszy w trasę??? Przecież to rozwiązanie typowo do miasta.
Ja też kiedy zobaczyłem pierwsze info o Amperze (nieco wcześniej niż oficjalnie w gazetkach - firma w której pracuje dostarcza komponenty do produkcji Volta i miałem wgląd w dokumentację na etapie prototypu...) zapaliłem się do tego pomysłu. Czekałem kiedy zaoferują Opla w Europie ale jak zobaczyłem cennik to ... spadłem z krzesła. niemniej jednak pomysł na posiadanie auta elektrycznego nie umarł - myślę że to tylko kwestia czasu.
natomiast w przypadku wygranej na loterii (niefantowej) następnego dnia robię przelew zaliczkowy na Tesle Model S - i pofatyguję się osobiście do urzędu zobaczyć minę osoby naliczającej akcyzę...- bezcenne
powodzenia w zakupach!
Plany niestety zweryfikowała rzeczywistość.
Przy obecnych temperaturach (okolice zera) jak wiemy auto stojąc na dworze wychładza się w ciągu powiedzmy godziny, dwóch.
W związku z czym trzeba je ogrzać a po uruchomieniu w leafie elektrycznego grzania fotela kierowcy oraz ogrzewania powoduje, że zasięg spada drastycznie.
w zwiazku z tym szukam dalej czego innego.