Skoda przegrała ?? Uważajcie, bo zamkną Wam stronęPrzecież w "polskiej" prasie motoryzacyjnej Szkoda (i VW) wygrywa wszystko, zawsze i z każdym...
Możecie jeszcze naprawić ten błąd i zmienić werdykt - lepiej się pośpieszcie...
Mam wrazenie, ze wybierajac z tych dwoch aut to mialbym nastepujace odczucia:
1. Kupujac Fluenca psioczylbym pakujac sie na rodzinny urlop.
2. Kupujac Rapida psioczylbym kazdego innego dnia, ze zamiast miec fajne wnetrze i przyzwoity silnik, wybralem wygodniejszy dostep do bagaznika.
Skoda przegrała ?? Uważajcie, bo zamkną Wam stronęPrzecież w "polskiej" prasie motoryzacyjnej Szkoda (i VW) wygrywa wszystko, zawsze i z każdym...
Możecie jeszcze naprawić ten błąd i zmienić werdykt - lepiej się pośpieszcie...
AR 159 - miłość od pierwszego wejrzenia...
Nie bawią mnie takie komentarze...
Jest trzecia opcja, bardzo dobra moim zdaniem - Octavia Combi 1.4 TSI 140 Ambition za nieco ponad 78k. Wyposażenie przyzwoite, ogromny bagażnik i rewelacyjny silnik, który ostatnio miałem przyjemność testować w pewnym wyścigowym Golfie... :susp:
Szczerze mówiąc mimo werdyktu redaktorów zdecydowałbym się bardziej na Rapida niż Fluence jeśli chodzi o to porównanie. Skoda to świeższa konstrukcja i do tego ładniejsza z zewnątrz, a w gratisie wielka dziura z tyłu zamiast bagażnika. Gdyby nie ta cena, ale z tego co czytam to już na początek są jakieś rabaty. Fluence nigdy mi się nie podobał, a facelifting niewiele pomógł. Wracając jeszcze do Skody to boję się też trochę o awaryjność bo VAG ostatnio miewa wpadki, a kupując taki prosty samochód zaprojektowanym bez polotu to duża wada. Jeśli styliści się nie napracowali za bardzo to chociaż inżynierowie powinni. Przynajmniej w teorii. Chociaż wiem, że czasem to nie wina producentów, ale poddostawców. Mimo wszystko mnie jako klienta raczej nie powinno to obchodzić. Zgodnie z hasłem reklamowym "Simply Clever" nie powinno tu być miejsca na błędy. W ogólnym rozrachunku więc i tak szukałbym gdzie indziej.
"Simply Clever" to jest zwłaszcza ten przełącznik szyb po stronie kierowcy bez możliwości otworzenia szyby tylnej.![]()
W Skodzie to przejdzie, ale gdyby zdarzyło się takie coś np. w megane albo fluence to pewnie 20 stron w AŚ by napisali i dodatkowo ostatnie miejsce w dziedzinie ergonomii przez najbliższą dekadę.
Mogliby wrzucić jeszcze jakąś osłonkę na prowadnice foteli przednich bo wygląda to jakby ktoś coś odkręcił stamtąd.Dobrze, że w vw szybko reagują na krytykę, pewnie myśleli, że uda im się wcisnąć coś całkowicie po kosztach
![]()
@Dj Brabus, mysle ze jest sporo innych wariantow za te pieniadze. Ale poniewaz to test porownawczy dwoch aut, to sprobowalem ocenic te dwa modele. A co do moich odczuc odnosnie Skody, to jako byly i bardzo zadowolony wlasciciel OI wiem, ze jak Skoda to w wersji Elegance. Wtedy wnetrze wyglada, wszystko co nizej mi nie odpowiada. Natomiast majac okolo 80 tysiecy to pewnie bralbym tez pod uwage Chevroleta - widzialem na otomoto oferty na Malibu z 2012 w wersji LTZ za 85 tysiecy z dwulitrowym dieslem. Albo Cruza kombi z tym samym silnikiem. Jakos te 1,4 od VAG zaufania we mnie nie budza, wolalbym 1,8. No ale na Octe Elegance 1,8 to budzet musi byc wiekszy.