-
A5 vs Passat CC
jak w temacie - prosiłbym o opinie co wybrać - CC czy A5 Sportback - w grę wchodzi raczej auto używane (ale nie zajechane - do 100k przebiegu) raczej benzyna (znajomi nie przepadają za czarnym złotem w pojazdach) najchętniej w automacie (napęd 4x4 mile widziany - mieszkają w nieco mniej cywilizowanej okolicy
). wiadomo, że A5 będzie droższa - pytanie czy warto dopłacać (czy oprócz "prestiżu" są znaczące różnice które uzasadniałby angażowanie większej ilości biletów narodowego banku polskiego).
z góry dzięki!
Lotnik
-
Ja bym wybral A5 2.0TFSI.
-
Jeżeli tylko ich stać to nie ma co się wg mnie zastanawiać: stawiam na AUDI. Bardziej mi się podoba, a do tego jest praktyczniejszy od VW.
-
Jeśli wierzyć tej stronie to A5 niezawodnością nie powala:
http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/12
Dla CC nie ma danych.
-
a od kiedy audi sa wyznacznikiem niezawodnosci....
-
VIP
Kiedyś były....
Wybrałbym CC na twoim miejscu. Mniejsze koszty utrzymania, bogatsze wyposażenie, ładny wygląd. Chyba, że pieniądze nie grają tu pierwsze skrzypce to logiczne- Audi.
-
Nie napisales jaki budzet, ale i jesli cena nie gra tak roli tak bralbym A5. Najlepiej 2.0TFSI Quattro + s-tronic. Tyle, ze przed zakupem musza dokladnie przeswietlic auto ze wzgledu na branie oleju przez ten silnik. Natomiast jesli pieniedzy mialoby im ledwo starczyc na gole A5 1.8TFSI i FWD z manualem to wolalbym nowszy rocznikowo i lepiej wyposazony CC.
Pomiedzy CC i A5 jest duza roznica jakosci (nie wiem jak najnowszy CC), ktora szczegolnie wychodzi po latach - materialy nie niszcza sie tak oraz brak skrzypienia, dziwnych odglosow to dodatkowy atut Audi.
-
-
Wg mnie przy takim dylemacie i tak padnie na A5. Z prostego powodu, porównywane są jednak inne klasy samochodów.
W przypadku poważniejszych awarii raczej nie będzie różnicy w cenie między A5 a CC ...
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów