Nie jestem do końca pewien, ale teraz MOGĄ już od +5 km/h.
Tak, to możliwe. Rzekłbym, że wielce prawdopodobne.
Krótka piłka. Dziś jadąc ciemną ulicą jakieś 20 metrów za znakiem z ograniczeniem prędkości do 40 minął mnie z przeciwka chyba ITD z radarem dopplerowskim, bo miałem wrażenie że mi błysnął, wlókł się chyba 30 kmh a za nim cały peleton aut. Miałem na liczniku 55 kmh. Mój licznik przekłamuje 10% w górę, więc jechałem około 50 kmh. Czy to możliwe, że są aż tak bezczelni i karzą już od +10 kmh?
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06
Nie jestem do końca pewien, ale teraz MOGĄ już od +5 km/h.
Tak, to możliwe. Rzekłbym, że wielce prawdopodobne.
Mogą łapać nawet +1km/h ale jest to na granicy błędu przyrządów, dlatego raczej się tego nie stosuje. Przekroczenie o 10km/h to już normalka. W Austrii karanie przekroczenia prędkości o 5km/h jest normalką.
Kompleksowe inspekcje samochodów używanych na terenie województwa małopolskiego, podkarpackiego i świętokrzyskiego. Historia serwisowa wszystkich marek. Zapraszam do kontaktu: ppitek@tlen.pl
Jezus Maria, faktycznie: mogą karać za przekroczenie mniejsze niż +10, a ja dalej spokojnie jeżdżę na pewniaka 59 po "zabudowanych" polach i lasach.
http://www.infor.pl/prawo/wykroczeni...atow-2013.html
Bez Mazdy nie ma jazdy!
Ale z fotopstryka wolno od +10.
Ok, dzięki, w takim razie poczekamy, zobaczymy.
W każdym razie czytałem, że mają łapać piratów drogowych co znacznie przekraczają prędkość. Czyli kolejna maszynka do robienia pieniędzy. Nawet nie miałem jak sprawdzić czy w tym czasie czegoś nie podkręcili przy urządzeniu, czy była plomba itd.
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06