Bo w większości marek jest jakiś ogólny wspólny styl w wyglądzie swoich modeli?Przykład z podwórka - Ferrari, Maserati...
Bo w większości marek jest jakiś ogólny wspólny styl w wyglądzie swoich modeli?Przykład z podwórka - Ferrari, Maserati...
Nie przesadzałby, jakieś tam cechy wspólne mają, ale pomylić oba auta będzie ciężko. Szukanie dziury w całym.
Mnie ciekawi jaki napęd AWD zastosowano w tym Huracan? Chodzi o rozdział momentu obrotowego. Czy też więcej momentu normalnie idzie na tył? Sądząc po ostatnim trailerze tak chyba jest.
Mnie się podoba z przodu, ale tył lepiej prezentował się w Gajardo
"...ale to nie jest demokracja... to Top Gear." - J. Clarkson
Taka marka jak Ferrari czy taka marka jak Maserati też stosuje takie 'zagrywki', zwłaszcza Ferrari, którego modele od czasu debiutu Italii też są bardzo podobne między sobą (zwłaszcza kształt reflektorów). U Maserati Ghibli, Quattroporte i Levante wyglądają, jakby od razu projektowano trzy różne typy modelów na raz . Biadolenie o dupie maryni jak na postoju taksówkarskim albo przy stole wigilijnym jak wujek Janusz zabiera głos...
Wyraziłem swoją opinię w tym temacie i nie mam zamiaru dłużej go ciągnąć, więc luz. Poza tym chyba do tego służy forum?![]()
"...ale to nie jest demokracja... to Top Gear." - J. Clarkson
Akurat prócz przednich świateł każde z obecnych modeli Ferrari jest totalnie różne. Szczególnie bardzo różnią się od poprzedników (430 -> 458, 599 -> F12 itd.). Natomiast tutaj mamy po 10 lat klepanie tego samego modelu po czym nowość się prawie niczym nie różni. Jak mnie minęło Lambo to za chiny nie mogłem stwierdzić czy to był Reventon czy może Aventador.
Niektóre marki takie jak MV Agusta specjalnie starają się zachować ten sam wygląd zmieniając tylko detale, odwołując się tym samym do tradycji, ale w przypadku Lambo to niestety Niemiecka klepanina.
Huracan nie jest zły, powiedział bym nawet że bardzo dobrze wygląda, podobnie można powiedzieć o Audi, ale klepanie tego samego bardzo szybko nudzi.
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06
Huracan w innych kolorach:
![]()
![]()
![]()
Dedykowana mu strona internetowa:
http://huracan.lamborghini.com/#!/en
Już wiem co mi przód przypomina. Prototyp nowego Lotusa Esprit. :O nie zmienia to faktu, że bardzo mi się podoba.
Co do stylistyki Ferrari, to F12 i FF z przodu to praktycznie to samo, a i Italia i Laferrari są zrobione na jedno kopyto.
No replacement for displacement