Haha ma jednak coś chromowanego nad drzwiami. Myślałem że to sa bliki światła. A to listwa chromowana.
Szkoda, że nie zobaczymy go póki co na naszym rynku, ale kto wie...
Niech moderator to oddzieli do oddzielnego wątku pt. DS 5LS, bo to auto nie dość, że z punktu widzenia gamy modelowej nie jest w żaden sposób podpięty pod DS4, to jeszcze nie jest już firmowany znaczkiem Citroena![]()
Owszem. Od początku mówiono, że to będzie sedan DS4, ale poza tym, że dzieli z nim platformę nie ma z nim więcej wspólnego. Trochę mi głupio bo temat był już założony, ale przekazuje informacje takie jakie dostaje.
5LS- co to oznacza? "5" - pięć tematów jakie dotyczą tego auta: inspiracja, dynamizm, jakość, awangarda i zdrowe życie". "LS" to po prostu "Luxury Sedan" czyli luksusowy sedan.
Samochód jest dłuższy niż DS5, krótszy niż Citroen C5 oraz ma taki sam rozstaw osi co Citroen C4.
Jak wspomniałem oferowany będzie z silnikiem 1.6 THP, ale nie tylko z 200-konnym, ale również 160-konnym. Moc będzie przekazywana na przednie koła za pomocą 6-biegowej przekładni automatycznej.
Pierwszy DS, który oddziela się od Citroena. Francuski producent zapowiadał, że tak będzie już przy premierze conceptu Wild Rubis, z którego trochę ma zapożyczeń ten sedan. Także faktycznie jest to DS 5LS bez dopisywania Citroena.
Zapraszam do komentowania newsa p.t. Citroen DS 5LS - Chińska pokusa
Fotogaleria: 6 zdjęć
![]()
Kilka nowych zdjęć, w tym wnętrze jeszcze z prezentacji w Paryżu:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(c) blogautomobile.fr, autohome.com.cn
Wnętrze miód, ale z zewnątrz szczerze tak sobie. Bryła strasznie przyciężkawa, a do tego proporcje jak w sedanie klasy B- krótki przód, krótki tył. Też za dużo blachy co powoduje, że felgi, które pewnie są jednymi z większych wyglądają jakby to były 15-tki. Mogli się bardziej postarać bo to ich pierwszy model z linii DS, który mimo dodatków chromowanych rozczarowuje. Chociaż do DS5 długo się przekonywałem.
Ostatnio edytowane przez Szakal ; 21-12-2013 o 15:09
Wnętrze - fantastyczne, jednocześnie eleganckie, dość proste i ładne.
Tył - mnie się podoba, mimo że jest dość ciężki stylistycznie. Ciekawie wygląda listwa chromowana na słupku C.
Przód - Co to @#$%^& jest? Bardzo dziwny, brzydki, nieciekawy. Totalnie odstaje od reszty auta.
mnie nie przypadł do gustu, chyba ze wzgledu na przesyt listw chromowanych.
FUCK FUEL ECONOMY
TDi engines are for senior citizens.