-
nowe auto rodzinne ok 100 tys zl z homologacja
Hej,
po zapoznaniu sie z lista aut dostepnych z homologacja (Mozliwosc odliczenia VAT) http://www.samar.pl/__/3/3.a/75812/3...l?locale=pl_PL zdecydowalem sie na dwa modele skody, tj. octavia oraz yeti
Szybka wizyta w salonie i rozmyslam nad dwiema ofertami
- octavia 2.0 tdi elegance z pakietem amazing w cenie 97k
- yeti 1.8 tsi 160KM 4x4 DSG elegance z pakietem trendy/smart (navi,dodatk 4 glosniki z tylu, podgrzewane fotele, navi), kamera cofania, tapicerka skorzana lynx w cenie 116k
Do salonu poszedlem po oferte pt "Octavia" gdyz taki sprzet wystarczy mi w zupelnosci (rodzina 2+2), jednak czeste wypady na wies oraz do lasu itp rekreacyja plus relewacyjne wyposazenie YETI z napedem 4x4, super benzynka 1.8 i skrzynia DSG mocno kusi
Pytanie do was, co rekomendujecie? Jak nowa Octavia wypada w zestawieniu ze "starym" Yeti?
Wyglad kwestia gustu, mnie osobiscie urzeka i cieszy fakt posiadania technologii VW/Audi w cenie poczciwej Skody na ktora nikt nie zwraca uwagi 
Ciekaw jestem waszych opinii
-
A octavie 1.8 tsi 4x4 dsg z pakietem na bezdroża patrzyłeś?
-
moje poszukiwania octavii w wersji 1.8tsi 4x4 z dsg zakonczyly sie fiaskiem, podobno nie ma takiego auta na produkcji aktualnie
sa natomiast wersje 2.0tdi z dsg ale bez 4x4
wydaje mi sie ze 1.8tsi daje wiecej frajdy .. ale to tylko moje przypuszczenia
-
Taniej od tego Yeti wyjdzie Superb 1.8 TSI 4x4, wersja Ambition z pakietem Fresh. Też warta przemyślenia alternatywa.
-
Aha, gotowca szukasz, zobacz jeszcze superba, jak wyżej.
-
Z gotowcem Superba może być ciężko, bo z okazji N1 jest sporo się ich teraz sprzedaje.
-
Jak ja ze 2 tyg temu bylem w Skodzie to aut w benzynie z 4x4 juz nie mieli z homologacja wiec zacznij od tego co jest w rzeczywistosci dostepne...
-
Dokładnie. Czasu zostało Ci bardzo niewiele a samochody są rozchwytywane.
-
Niewiele aut zostało, wybór jest ograniczony do:
- Octavia 2.0 TDI ELEGANCE + AMAZING DSG (bez 4x4)
- Yeti 1.8TSI DSG 4x4 ELEGANCE (Trendy + Smart), skróry, navi, kamera cofania, podgrz fotele
Yeti w porównaniu do Octavi jest lepiej wyposażone, tj. skóry, navi, kamera cofania
Yeti wydaje się*autem ciekawszym, jednak konstrukcyjnie jest starszy stąd waham się co wybrać, doradźcie
-
Jeżeli nie trafisz jakiejś sztuki na placu to nie ma o czym mówić - termin odbioru to minimum 6 tyg. od zamówienia, a żeby to miało jakiś sens (pełne odliczenie VAT od auta z homologacją ciężarową) to auto musisz odebrać do końca lutego.
Pamiętaj, że od marca wchodzą nowe przepisy - i jeżeli auta będziesz używał TYLKO do celów służbowych to masz prawo do odliczenia całości VATu (konieczność ewidencji przebiegu pojazdu) lub będziesz mógł odliczyć połowę jeżeli auto będzie służbowo-prywatne.
Biorąc pod uwagę powyższe to myślę, że zdecydowana większość samochodów będzie używana jako "tylko" służbowe - więc trzeba sie poważnie zastanowić czy warto się spieszyć....
Uprawnienia umieszczania postów