Ta makra na 1nce jest dzień w dzień od 2 miesięcy... Autostradę budują...
Tapatalk @ Galaxy S9
cieszę się, że nie idzie w próżenię ten wątek
sporo jezdziłem wersją allure i tam jednak fotele są wygodniejsze - w moich brakuje nieco szerokości szczególnie odczulwane jest to na wysokości ud - do tego jakoś "ściąga" mnie na lewą stronę...
Ale ze "zwykłych" samochodów jakoś nie pamiętam, żeby jakieś siedzienia jakoś wybitnie mi przypasowały - pokomobinuję jeszcze z ustawieniami, może znajdę jakiś szczęśliwy kompromis
jeżeli chodzi o chip to nawet nie poprawiałbym jakoś specjalnie osiągów, ale np. nieco denerwuje mnie, że przy prędkości 50km/h na 4ce mam tak niskie obroty, że aż żal mi to auto męczyć...przez co co chwilę się łapię, że w zabudowanym mam 60-65 na blacie...
swoją drogą jak miałem okazję jeździć golfem z 1,6 tdi i dsg to tam dopiero automat potrafi zrzucić obroty... Jakos nie wierzę, że to zdrowe dla silnika nawet diesla
co do AndoroidAuto to poczytałem, że cholerne znaczenie ma kabel i faktycznie po rozłączeniu wyciągam wtyczkę i paruje na nowo i przez jakiś czas jest ok - co prawda to oryginalny kanel z telefonu (asus), ale może znacie jakiś inny kabelek, który pasi i działa (pytanie czy tylko peugeot tak ma)
swoją drogą sama seryjna navi nie jest jakaś tragiczna - raczej nie ma wielkiej różnicy w wyznaczonej trasie w stosunku do google - tyle, że nie mam informacji o korkach (chyba, że jest jakiś patent...??) a np. dzisiaj przejazd 1nką w kierunku Katowic to była jakaś masakra - google pokazała mi korek na 1,5 h i od razu przerzuciła trasę na S8 i przez Wieluń (trasa Łódź-Gliwice)
przy okazji nieco poradziłem sobie z ustawieniami radia (dokładniej eq żeby jakoś muzy dało się słuchać) do ideału daleko, ale jak kiedyś siądę jako pasżer i będę mógł się poznęcać nad ustawieniami w komórce (mam całkiem niezłe mozliwości konfiguracji eq w Asusie) + ustawienia w samochodzie to powinno wyjść znośnie
reasumując jestem zadowolony - to naprawdę dobry samochód - ewentualnie kiedyś przerzuce siedzenia z wersji allure i zestaw denon (choć podobno też dupy nie urywa :P)
- - - Aktualizacja - - - -
PS. mam problem z pisaniem na forum - jak za długo piszę to mnie wylogowuje i dupa... nauczyłem się już dawno, żeby najpeirw kopiować tekst a potem klikać "zamieść szybką odp", ale w sumie to WTF??
Ta makra na 1nce jest dzień w dzień od 2 miesięcy... Autostradę budują...
Tapatalk @ Galaxy S9
szczerze mówiąc to nie wiem czy to idealny pomysł na tą trasę - chyba jednak sporo km dołożysz - nie da sie jakoś sensownie przeciąć 1nki i przeskoczyć na S7?
Na niskich obrotach nie warto przyspieszać albo ogólnie jeździć pod bardzo dużym obciążeniem.
Przy 50 kmh mój benzynowy Golf ma 5-ty bieg zapięty i 1500 obrotów (dsg7), więc jeżeli tyle masz w dieslu, to jest ok.
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06
Bena czy ropniak - co za roznica. W obu przypadkach masz 4 gary i to jest najgorsze. Swoja droga w x3/x4 automat przy 50kmh trzyma jakies 1100 - 1200 rpm. Silnik placze o wyzsze obroty - jego prace czuc na nadwoziu i buczy/dudni.
Yaris poszedł do nowego właściciela - w sumie będę tęsknić...i dobrze wspominać
drugi pomiar spalania w 308 - 5,08l/100
z kompa 4,8l
Brałbym Forda albo Renówke. Trzymam kciuki za transakcje!