Na pewno przekładane wnętrze - po 600 tys. km nie może tak wyglądać.
http://otomoto.pl/oferta/mercedes-be...tml#bdfb54ab16
Wygląda w środku nawet ładnie ale kolor wskazuje na taxi z rzeszy.
"Prawdziwy luksus zaczyna się w segmencie F."
Na pewno przekładane wnętrze - po 600 tys. km nie może tak wyglądać.
Zdecydowanie - tym bardziej, że 90% taksówek w DE ma czarne wnętrza![]()
#drivetastefully
Brabus a nie wpadłeś na to, że niemiecka złotówa tylko dziadków w niedzielę i święta do kościoła woził?
Wnętrze oryginalne szkoda zachodu aby wymieniać . W mercach środek jest wytrzymały widziałem ex taxi w211 e200 cdi manual z Holandii z przebiegiem ponad 800 tyś i dopiero zaczynała się wycierać kierownica i gałka zmiany biegów .
taka mała uwaga: w DE Mercedesy mają specjalne wersje przeznaczone na Taxi.
Są osłabione silniki, inne tapicerki i coś tam jeszcze przygotowane pod urządzenia dla taksówkarza.
Właśnie po to, aby auta dzielnie znosiły na prawdę duże przebiegi.
Driver a skąd takie info masz? Bo może to też jest jakiś sposób na nasze drogi?
Też o tym słyszałem, mają także np. wytrzymalsze zawieszenia, chyba też rozrusznik przystosowany do częstych rozruchów. Możliwe że nie tylko Mercedes robi specjalne wersje pod taxi, z tego co wiem to także VW Passata.
Mati jeżeli trafisz egzemplarz w niezłym stanie to niegłupim pomysłem jest wersja po taxiLudzi generalnie odpychają te auta, bo wiadomo że przebieg pewnie duży, ale zazwyczaj są wyraźnie tańsze i mają wiele wytrzymalszych elementów, także czasem warto.
Jeśli przebieg nie jest kręcony, auto w miarę zadbane i cena adekwatna do tego przebiegu to nie widzę przeciwwskazań do kupna![]()
"Prawdziwy luksus zaczyna się w segmencie F."
Mało prawdopodobne, żeby poza dodatkowym wyposażeniem zmieniane było coś jeszcze. Specjalne wersje Taxi są sporo tańsze od porównywalnych cywilnych wersji mimo dodatkowego wyposażenia no i Mercedes się zmianami mechanicznymi nie chwali na swoich stronach: http://www.mercedes-benz.de/content/...axi.flash.html. Przykładowo C 200 Taxi to 27 500 Euro netto a wersja cywilna to ponad 30 tys.