W kwietniu do sprzedania będzie mój Swift Sport.
Na początek ważna informacja: TYLKO poprzez przejęcie leasingu w Raiffeisen Leasing - auto jest za młode na wcześniejszy wykup i sprzedaż poprzez FV
Odebrany przeze mnie w grudniu 2013 jako nówka z salonu, rocznikowo jest to model na 2014.
Fakty:
- bezwypadkowy, bezstłuczkowy (lakier niebieski oczywiście w metaliku)
- garażowany (zarówno dom jak i praca)
- myty tylko na myjniach ręcznych
- nigdy nie było na żadnym torze, czy pojeżdżawkach - ot dupowóz do miasta (zresztą najczęściej uskuteczniany był crusing).
- zawsze zanim gaz był mocniej wdepnięty silnik był rozgrzany
- dwa komplety kół: letnie fabryczne 17" + zimowe ALU 15" z oponami Vredestein
- dodany podłokietnik oraz guma do bagażnika
- na gwarancji fabrycznej do 12.2015, można wykupić dodatkową gwarancję jak ktoś zainteresowany
- auto "do oddania" dopiero w kwietniu 2015 - zamówiłem nowe auto i czekam aż przypłynie z Japonii.
- auto miało już przegląd przy 15'000 km w ASO Gadimex, można zadzwonić i potwierdzić
- obecnie przebieg to 19'900 km, w kwietniu będzie mniej więcej 23-25 tysięcy km.
Cena orientacyjna: odstępne 9'000 zł brutto do negocjacji, Nabywca podpisze leasing na kwotę OKOŁO 45'000 zł brutto.
To akurat prawda - z czystym sumieniem moge napisac, ze przez 75% dystansu auto podrozowalo bez szalenstw i bardzo spokojnie.
Powod: koniecznosc prowadzenia rozmow telefonicznych co jest niewygodne przez zestaw HF powyzej 3000 rpm i 120 km/h.
Sprzedajesz auto za prawie pół roku, jaki ma sens wystawianie ogłoszenia już teraz, bo nie bardzo rozumiem?
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06
Aby potencjalne zainteresowane osoby mogły rozpocząć formalności, które w tym przypadku trwać będą ok 1-1,5 m-ca.
Sprzedaje za 4 miesiące konkretnie. Toyota ma być przełom marca / kwietnia.
Czy żeby przejąć taki leasing trzeba mieć działalność gospodarczą???
Zapytam mojego doradce z Raiffeisen czy moze byc leasing konsumencki.
Joker niestety - tylko podmioty gospodarcze: spolki albo dzialalnosc.
No to niestety ja odpadamChyba żebym do marca otworzył jakiś warzywniak na osiedlu
![]()
otwieraj warzywniak i nie marudź
o dziwo jest spore zainteresowanie Swiftem - szczerze mówiąc spodziewałem się problemów ze sprzedażą a tu może być tak, że przez jakiś czas będę jeździł firmowym busem.