Mój nic nie wnoszący komentarz jest kalką z Twojego poprzedniego, więc...?
BTW. Cieszy fakt, że nie zdementowałeś braku obiektywizmu.
EOT
Ja wcale nie mam zadnych klapek na oczach. Daj sobie siana. Nie napisałem nigdzie ze Ranault jest święte. A najlepszym sposobem na obrone jest atak. I zaczepki z twojej strony.
To nie pierwsze auto VW w ktorym spotykam sie z dużą różnicą miedzy danymi producenta a danymi z testów.
Twoj komentarz nie wnosi nic oprocz twojej zaczepki.
Mój nic nie wnoszący komentarz jest kalką z Twojego poprzedniego, więc...?
BTW. Cieszy fakt, że nie zdementowałeś braku obiektywizmu.
EOT
nie wiem skąd te różnice ale z ciekawości spojrzałem na wersję kombi Golfa VII i Octavii - wtf?! Skoda ma ponad 100 litrów większy bagażnik od Golfa mimo, że wg VAG różnica jest minimalnaLeon ST w realu (wg ADAC) ma większy bagażnik od Golfa nawet...
A mogę prosić o link? Z ciekawością obejrzę
ADAC do pojemności bagażnika nie wlicza schowków do których nie mieści się normalny bagaż i miejsca pod podwójną podłogą: http://www.tagesspiegel.de/mobil/gro...g/8567522.html. Golf ma podwójną podłogę a Octavia nie. Ot i cała tajemnica.
ADAC nie jest wyrocznią a bardziej rzecznikiem prasowym grupy VAG. Ja wiem to są na prawdę dobre samochody przemyślanie zbudowane, świetnie poskładane ale niekiedy az do przesady chwalone przez niemieckie media. Wystarczy mi to jakie machlojki roił ADAC razem z TUV i to właśnie na korzyśc VW.
Skończmy się odnosić do ADAC a porównajmy np wyniki pomiarów chociażby z nienawidzonego przez ludzi Motoru. Gdzie niedawno były testy na bazie kartoników. I różnice były dosyć istotne.
Owszem może i pomiar w Renault pokazał 99 litrów różnicy ale przekłamania w obu pojazdach VAG jest tak samo bardzo duża. Więc VW i Skoda kłamią bo podają wyniki pojemności razem ze schowkami, albo po swoich obliczeniach, tylko dlatego żeby merytorycznie i medialnie wypaść lepiej niż konkurencja. Co jest wg mnie śmieszne.
Abstrachując od głupich przycinek niektórych "Fanów Motoryzacji" nie, nie faworyzuje Renault i to nie ja zacząłem go tutaj na złość przytaczać. Rozmawiamy na temat VAGA a zaczepki idą w stronę Renault. Więc darujcie sobie bo na mnie nie działa to jak ktoś powie prawdę na temat Renault, jestem człowiekiem świadomym i wiem jakie mają dobre i złe strony, jak każdy samochód zresztą.
Fabia jest dobrym samochodem i nic poza tym.
Ostatnio edytowane przez hondacbr11 ; 25-05-2015 o 07:54
Czytasz przez wiersze czy udajesz że nie rozumiesz. Przecież przyznałem że Renault tez kłamie i zawyża dane. Bardziej chodzi mi o to że to nie pierwsze auto grupy VAG gdzie dla marketingu i PR podaje się specjalnie inne wartości niż te które wychodzą w testach. Nie widzę w tym żadnych teorii spiskowych tylko cwaniactwo. Ot tyle, jakoś Peugeot potrafił zrobić bagażnik tak i pomiary żeby się stosunkowo mało odróżniały. No owszem 10 litrów raczej błędem pomiarowym nie jest ale 10 litrów na tle konkurencyjnych wyparowanych ponad 100 litrach to raczej mała różnica, a jak widać da się. Bez zbędnego bełkotu i pieprzenia o tym jaki to nasz produkt jest miód z orzeszkami posypany tartą bułką.
Ja wcale nie uważam samochodów VAG za złe, miałem z paroma do czynienia dobrze się tym jeździ pewnie się prowadzi i są poprawne owszem. Drażni mnie tylko ten marketingowy bełkot wokół całej grupy VAG.