Forum motoryzacyjne | autoGALERIA.pl
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Panda-nie odpala (problem z elektryką?)

  1. #1
    Awatar Basti
    Dołączył
    01/2007
    Skąd
    Śląsk
    Posty
    1,366
    Auto
    Alfa R

    Domyślnie Panda-nie odpala (problem z elektryką?)

    Witam
    Panda (2009r.) znajomej jeździła, jeździła...i przestała.
    Kilka dni stała, po czym odmówiła współpracy. Akumulator wsadzony nowy-nic. Generalnie silnik kręci, paliwo podaje ale nie odpala. Mało tego-jednocześnie zniknęły światła, nie ma nawet awaryjnych (ale np. stop jest). Ktoś ma może jakieś pomysły co, gdzie i jak?
    Pozdrawiam!

  2. #2
    VIP Awatar Szakal
    Dołączył
    01/2006
    Skąd
    Lębork
    Posty
    13,325
    Auto
    Opel Astra TwinTop

    Domyślnie

    Alternator umiera? Kable do wymiany? Jak się dłużej nie użytkuje auta (chociaż kilka dni to jeszcze nie jest długo) to powinno się odłączać akumulator). Próbowaliście zdiagnozować usterke przez podłączenie do komputera?

  3. #3
    Awatar Ryjas
    Dołączył
    05/2008
    Skąd
    Gdansk, Poland, Poland
    Posty
    7,521
    Auto
    Twingo Initiale1,2 16V '01,Grand Scenic 1,9 dCi 130 KM '06; 306 1.4 '99

    Domyślnie

    Jakis bezpiecznik może poszedł? Albo kilka. Czy pod maskę nie dostał się jakiś gryzoń?
    SAMM Studio Architektoniczne Michał Majewski - SAMM.pl - architektura, wnętrzarstwo, projekty budowlane, projekty wykonawcze
    Zapraszam do polubienia profilu na facebooku

  4. #4
    Awatar marcin0070
    Dołączył
    01/2012
    Skąd
    BĘDZIN
    Posty
    271
    Auto
    ..dwabylejakie..

    Domyślnie

    Immo FIAT CODE 2 zobacz 2gi kluczyk albo zobacz jeszcze wyłącznik uderzeniowy, jak nie to grzebanina i przez net nikt nie pomoże.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •