Gratulacje! Pomimo mojej sympatii do Kii Sportage uważam, że podjales bardzo dobry wybór! Kiedy odbiór? Czekamy na obszerną fotorelacje :P
Gratulacje dobrego wyboru!! Cieszę się niezmiernie że nie zasilisz swoimi pieniędzmi producenta z kraju w którym konsumuje się psy na obiad
Ostatnio też się rozglądam za nowym autem - kompakt z mocą ok 150km. Byłem się przejechać Ceed'em 1.6 130 kilka koni i nie wiem gdzie te rumaki się wypasały. Chyba na polu obok auta. Auto bez osiągów, stylu, smaku, werwy i tego nieopisanego "coś" czego szukają pasjonaci motoryzacji. W przypadku innych modeli tego pożal się boże producenta pewnie jest podobnie.
Szkoda że nie D5 - z czasem może zacząć brakować mocy.... Ale i tak dobry wybór.
Gratulacje! Pomimo mojej sympatii do Kii Sportage uważam, że podjales bardzo dobry wybór! Kiedy odbiór? Czekamy na obszerną fotorelacje :P
Gratulacje, będzie Pan zadowolonyDo tego wyposażenie przednie, z tego co pisałeś - Summum + ogrzewanie postojowe i dach panoramiczny to dodatki, które bardzo potrafią umilić eksploatację
![]()
Dzieki. Taki braz, ale nie ten bardzo ciemny, tylko jasniejszy Nie pamietam nazwy lakieru. Wachamy sie jeszcze czy brac czarny, czy bezowy srodek. Bezowy wyglada super, ale obawiamy sie o utrzymanie tego.
- - - Aktualizacja - - - -
No szkoda, ale budzet byl taki, a nie inny. Poza tym auto 90% spedzi w miescie, wiec naped na 4 oraz wieksza moc na nic.
Dodatkowo to auto ma byc rodzinnym, bezpiecznym autem, ktory spokojnie dowiezie nas do celu - a ten silnik, mimo tylko 150 koni, spokojnie do 150 km/godz rozpedza ta bude. Wiecej tym i tak sie nie da jezdzic, bo szumi i buja![]()
jak skórzane wnętrze to bierz beżowe, zabezpiecz porządnie i dbaj regularnie.
ja mam jasne wnętrze i tragedii nie ma, jedyne co to w przyszłym roku znowu do profesjonalistów pójdzie na czyszczenie.
Bo Kia Sportage to bardzo udane auto, szczegolnie jako GT-line. Gdyby mieli porzadne kolory, to pewnie Zona by sie skusila, a dodatkowo zaoszczedzilibysmy troche pieniazkow.Ona ma tym jezdzic na codzien, wiec wazne, zeby jej sie podobalo / czula sie dobrze.
Auto idzie do zamowienia, wiec jakies 3-4 miesiace podobno. Bez BLIS byloby krocej, ale akurat BLIS chcemy.
Skorzane. 'Zabezpiecz porzadnie' to spoko, planuje tez wrzucic od razu powloke kwarcowa na lakier. Gorzej z tym 'dbaj regularnie' niestety.
Dzieki, juz sie nie mozemy doczekac![]()
Mi kazali po zabezpieczeniu skórę ogarniać co około 15'000 km. Więc wypada mi jakoś na dniach się nią zająć.
Póki co wygląda jak nowa.
A propos jasnej skóry w Volvo (i w ogóle skóry w Volvo). W tym roku mieliśmy wypożyczone Volvo XC90 z 2013 na Fuercie. Przebieg coś około 70k. Skóra wyglądała BARDZO ŹLE. Ja wiem, że to auto z wypożyczalni, nikt skóry nie konswerwował, zapewne czyścił czym popadnie, plus potężne słońce też robi swoje. No ale nie powinno to tak wyglądać moim zdaniem.
Tapicerka skórzana w dzisiejszych autach jest jak papier. W volvo i tak dostajesz jedną z lepszych. Być może wystarczyło czyszczenie i impregnacja żeby doprowadzić ją do dobrego stanu. Bardzo słabo skórę ma dziś bmw nawet w komfortach gdzie dostajesz nappę. W audi podstawowa skóra to totalne dno.
Szczerze mowiac ta w Volvo wydaje sie dosc gruba I porzadna, ale ciezko powiedziec jak zniesie codzienne uzytkowanie.