Link przekierowuje do G-Class Experience.![]()
Toyota GT86 i Toyota Celica GT-Four ST205. Dwa genialne samochody (w tym jedno legendarne) spotkały się ze sobą, aby zabrać Was w podróż po świecie sportu w wydaniu Toyoty. Waszym przewodnikiem będzie Agata Pietruszka, znana również jako Petrolhead Girl. Agata posiada wspaniałego "Malucha", czyli Fiata 126p po licznych modyfikacjach. Startuje nim między innymi w Classicauto Cup, ale zobaczycie ją również na wielu Track Dayach.
Zapraszam Was do lektury: Toyota GT86 i Toyota Celica GT-Four ST205 pt. Godny następca.
Fotogaleria: 44 zdjęcia
![]()
Ostatnio edytowane przez MCL ; 26-04-2017 o 07:29
#drivetastefully
Poprawione, jest ok![]()
#drivetastefully
Driv3r, zasługujesz na swój własny stand-up
#drivetastefully
dobra dobra, to już któryś temat który linkuje do tego materiału![]()
trzeba powołać komisję śledczą ;-)
Fajny artykul. Cela turbo byla swietna
Jak to w koncu jest z tym silnikiem od GT86?
Nie mialem okazji sie nia przejechac, ale znajome osoby, ktore znaja to auto, wszyscy twierdza, ze wybitnie nie jedzie. Nie wiem, czy to zboczenie I oczekuja nie wiadomo czego, czy faktycznie cos jest na rzeczy.
Dodatkowo dzwiek chyba nie powala?
Wiem, ze w Stanach po lifcie silnik sie troche zmienil. Czy w Europie tez?
W EU nie ma zmian w silniku.
GT86 w porównaniu do SSS byłym moim (158 KM) jedzie tylko odrobinę lepiej, czyli szybko zacznie brakować mocy. Faktycznie latanie bokami jest banalne nawet po przesiadce z FWD.
Wyczucie momentu "przesadzenia" zajelo mi jeden obrot, potem mozna bylo sie bawic![]()
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Troche siara, z drugiej strony pacific ma V6tke I nie do konca sa to realia europejskie. DOdatkowo GT86 z automatem to porazka, wiec pewnie z reczna byloby leb w leb.
Ostatnio troche pojezdzilem Dodgem Grand caravan z R6 3.6 litra - naprawde niezle to szlo.