Po miejscu premiery widać, że dla Toyoty Rav4 ważniejszym rynkiem są Stany Zjednoczone a nie Europa. Ciekawe, jak będzie wyglądała bazowa cena nowej ravki, skoro CHR kosztuje nawet koło 130 tys.
Zapraszam do dyskusji na temat newsa: Nowa Toyota RAV4 zadebiutuje podczas targów w Nowym Jorku
Fotogaleria:
![]()
#drivetastefully
Po miejscu premiery widać, że dla Toyoty Rav4 ważniejszym rynkiem są Stany Zjednoczone a nie Europa. Ciekawe, jak będzie wyglądała bazowa cena nowej ravki, skoro CHR kosztuje nawet koło 130 tys.
Fakt, aktualny model już się zestarzał, potrzebna jest zmiana. Czekam z niecierpliwością.
Zapraszam do dyskusji na temat newsa: 2019 Toyota RAV4 – Odważniej [ZDJĘCIA, INFORMACJE]
Fotogaleria:
![]()
#drivetastefully
Chyba zdecydowanie za dużo pomysłów mieli styliści RAV4 i nie potrafili się na jeden z nich zdecydować, przez co całość jest nieco przekombinowana, szczególnie patrząc z boku i do tego ciężka w porównaniu z obecną generacją. Deska rozdzielcza ok, ale też w obecnej generacji podoba mi się bardziej.
No wlasnie, dla mnie tez wyglada to jak posklejanie kilku modeli. Nawet tylne swiatla mi sie z jakas Skoda kojarza.
Szkoda tez, ze tak scieli tylna szybe - sporo to zabralo kufra przy pakowaniu 'po dach'.
Ja ciągle widzę z tyłu Outlandera. Plus dla Toyoty za uatrakcyjnienie RAV-ki. Poprzednik cały czas kojarzy mi się z autem dla najnudniejszego człowieka na świecie. Teraz jest znacznie ciekawiej, choć mam wrażenie, że niepotrzebnie poszli w kierunku Lexusa z liczbą przetłoczeń i ich formą.
#drivetastefully
Bez sensu z RAVki zrobić coś takiego. Niby miał być Lexus, ale w sumie to faktycznie trochę Cherokee, trochę Outlander, trochę CRV.
Poprzednia była mega funkcjonalna, poprawić tylko jakość materiałów i wzornictwo w środku (o i tu by się przydało trochę Lexusa), do tego dorzucić te nowe silniki i jedziemy z nową RAVką.
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06