Test, czy materiał sponsorowany? PS: mam wrażenie, że dzisiaj w Rybniku mój diesel wydalał czystsze powietrze niż zasysał...
Zapraszam Was do dyskusji na temat testu oczyszczacza mobilnego Warmtec AP Go.
Fotogaleria:
![]()
#drivetastefully
Test, czy materiał sponsorowany? PS: mam wrażenie, że dzisiaj w Rybniku mój diesel wydalał czystsze powietrze niż zasysał...
Test rzetelny, bo pomiary były weryfikowane miernikiem i nie ma się tutaj do czego przyczepić. Materiał sponsorowany, bo urządzenie użyczone przez firmę, a publikacja promowana. Też musimy z czegoś żyć i utrzymywać domy/rodziny/koty/samochody![]()
#drivetastefully
Test z lokowaniem sklepu.
Sklep jest mój - właśnie startuje i ponieważ chłopaki odwalają dobrą robotę zrobiliśmy mały deal.
Zrobiliśmy to natomiast prawilnie - przekazałem oczyszczacz i udostępniłem miernik, aby wszystko zostało rzetelnie sprawdzone bez marketingowej ściemy.
Mam pewne obostrzenia od producenta, ale mogę napisać, że oczyszczacze Warmtec nie po cenie katalogowej tylko u mnie z hasłem autoGALERIA.
Jak ktoś jest tematem zainteresowany - niech pisze.
W moim pytaniu absolutnie nie było żadnego zarzutu. Jaka jest żywotność takiego urządzenia? (jeśli było w tekście to nie doczytałem).
Bardzo fajne urządzenie. Jestem w szoku, że gdzieś tam się mieszczą te wszystkie filtry i do tego wentylator?
Ja bym to umieścił gdzieś w okolicach tylnej półki bagażnika i zasilał z gniazda bagażnika, ale pytanie jak to przymocować?
Do tego pytanko ile kosztują filtry i co ile się je wymienia oraz czy włączanie jest automatyczne bo otrzymaniu prądu z gniazdka czy muszę uruchamiać za każdym razem ręcznie?
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06
Po złapaniu zasilania urządzenie włącza się samo, ale nie testowałem wersji z uruchamianiem w aucie. Tak czy siak włączenie to chwila moment. A oczyszczacz można np. przyczepić na taśmy rzepowe do wykładziny.
Co do filtrów - tutaj wypowie się Driver jako spec w tym temacie.
Driv3r, wiesz może jak wygląda porównanie wydajności, a także ewentualny rachunek ekonomiczny (filtry) w porównaniu z np. nowymi systemami AirCare stosowanymi choćby w VAGu? Teoretycznie AirCare jest reklamowany jako skuteczna broń w walce z pyłkami roślin i ratuje alergików przed katarem siennym, atakami astmy itp., ale jak wykazują testy (pewien wysoki Pan nagrał nawet film - metodologii nie oceniam) skutecznie radzi sobie także po części ze smogiem - w końcu pyłki kwiatów też miewają wielkość KILKU mikrometrów. Wiesz coś może więcej na ten temat? Bazując na moim doświadczeniu z AirCare różnica jest wyraźna, system na pewno działa, ale pytanie czy w wystarczającym stopniu?
Szczerze mówiąc nie miałem pojęcia, że coś takiego istnieje.
Też byłbym zainteresowany informacją nt. filtrów.
Po kolei:
1) żywotność - to nowość na rynku, producent daje 36 miesięcy gwarancji.
2) filtry - jest kaseta filtracyjna, koszt 29 PLN, wymiana teoretycznie co 6 miesięcy, praktycznie nastaw się na 3 miesiące, zwłaszcza w okresie zimowym, gdzie syf jest przepotężny. Wymiana trwa jakieś 13 do 17 sekund
3) po podłączeniu do zapalniczki / włączeniu zapłonu niestety trzeba dotknąć włącznika.
4) AirCare wyłapuje tylko większe cząsteczki, podobnie jak filtry węglowe. Powiedzmy, że PM10 częściowo wyłapie, ale to jest max 30%. Drobiazgi w postaci PM2,5 czy PM1 wchodzą dalej. Czyli tak jak napisałeś - na pewno działa, ale to jednak pewien substytut.
BTW nie-samochodowe oczyszczacze też mam![]()