-
Kurcze widzę większość raczej negatywnych opinii, a mi z kolei wybitnie się podoba, przód ma najwięcej charakteru z całej klasy. Natomiast wnętrze... masakra, o co chodzi z tym parapetem? Poważnie pytam, jest na to jakaś teoria?
-
Jak sobie przypomnę odcinek Top Gear o Peugeotach to mogę powiedzieć tylko to co mi przychodzi do głowy. Ten parapet ma się kojarzyć z parapetem w sali dancingowej z Ciechocinka dla emerytów
-
Ten parapet to jest miejsce dla pieska z kiwająca głową
-
Niestety proste przenoszenie elementów stylistycznych z wyższych modeli do niższych nie zawsze się sprawdza. O ile bardzo mi się podoba nowy 508, o tyle nowy 208 to taki mały koszmarek. Ani te światła kły, ani kokpit w małym 208 nie wyglądają dobrze. We francuskim pojedynku nowych małych mieszczuchów zdecydowanie oddaję głos na Clio.
-
Nie do końca za sam znaczek. Ma kilka praktycznych dodatków których nie ma w Berlingo
-
Hm. Tunel środkowy? To akurat wada, bo raz że jest za szeroki i wadzi się o niego kolanami, dwa że utrudnia przejście pomiędzy fotelami z przodu gdy np w ciasnym miejscu zaparkuję - tutaj plus dla Citroena który jako jedyny z trojaczków tego tunelu nie ma. Koniec końców wyposażenie Riftera nie uzasadnia takiej różnicy w cenie i w salonie też mi nie potrafili tego wytłumaczyć (salon łączony Peugeot + Citroen). Byłem się przymierzać do Berlingo, następnie do nowego Focusa kombi, Ceeda kombi, ostatecznie będzie Proceed. Jednak auto kupuje się portfelem i oczami, praktyczność jest drugorzędową sprawą i - wracając do tematu - w Peugeocie chyba to zrozumieli, bo auta ładne, zwracają uwagę, tylko gdyby nie te ceny...
-
Z cenami jest prosta sprawa - rynek to sam zweryfikuje. Jeżeli będą za wysokie to nikt tego nie będzie kupował i Peugeot będzie zmuszony do obniżenia cen. Ale i tak warto poczekać na oficjalny cennik. Druga sprawa to ceny transakcyjne - katalogowo może być wywalone w kosmos, a finalnie może nie będzie tak źle. No i bardzo ładny ten nowy 208, ma fajnie narysowane linie, ta aktualna generacja jest jakaś taka kulkowata.
-
Redaktor naczelny
-
Podtrzymuję opinie, że wygląda beznadziejnie. O wiele lepiej prezentuje się aktualna generacja wg mnie, wnętrze też słabo się prezentuje. Począwszy od modelu 508 Peugeot sukcesywnie psuje swoje auta, aż się boję co będzie w przyszłości.
-
A mi się nawet podoba... może ten przód (grill, LEDy itd) trochę przesadzony, ale sylwetka fajna, tył też. Ale deska z półką ala 508 to mi nie leży.
Uprawnienia umieszczania postów