Jeśli nie wykluczasz diesla to zobacz Fiata Cromę 1.9 JTD. Bardzo dobry silnik, duży bagażnik, można dorwać z fajnym wyposażeniem.
Witajcie.
Szukamy z żoną i młodym auta rodzinnego do 20 tys.
Najstarszy rocznik to 2009. Myślimy nad jakimś vanem, combi, albo sedanem ale z dużym bagażnikiem.
Preferowany silnik to benzyna lubiąca gaz, nie mniej jednak na diesla nie mówie nie.
Przyglądałem sie s maxowi, ale on niestety wedlug mnie bardzo długi.
Czekam na propozycje czy oferty. Kraków Kielce +100km
Myśle że w naszym budżecie Kia ceed , hyundai i 30. Golf V/VI
Z góry dzięki
Jeśli nie wykluczasz diesla to zobacz Fiata Cromę 1.9 JTD. Bardzo dobry silnik, duży bagażnik, można dorwać z fajnym wyposażeniem.
przerażają mnie te durne klapy. Myslałem nad tym autem. Nie mniej jednak wydaje mi się że diesel na moje użytkowanie to bedzie się meczył. Po mieście i czasem w trase do 130 km
Klapy nie są takie straszne ale ja sam nie lubię diesli więc nie będę przekonywał.
A trochę inne auto czyki kombi-van? Skoda Roomster z niezarypywalnym i świetnym pod LPG 1.6 mpi?
Roomster w tych pieniądzach to już model po liftingu i w nim tylko 1.4. TSI bym unikał ze względu na awaryjność. Za 20 tysięcy można też kupić Octavię II. Taki klasyk, jżeli chodzi o bagażnik. Znajomy sprzedaje za bodajże 16 tyśków w normalnej wersji - klima, ESP, elektryka szyb i lusterek, silnik 1.6. Mógłbym nawet polecić, ale za daleko z Kielc do Ostrołęki. Rozejrzyj się gdzieś bliżej, może po dealerach Skody.
Kilka przeliftów z końca produkcji czyli 2009 na sprzedaż jest i wtedy w 20 tysiącach będzie już z montażem gazu. Ale Octavia to też dobry pomysł.
Co do 1.4 TSI się nie wypowiem, może małe TSI były mniej udane. Roomster i Fabia (bez RS) miały 1.2 TSI. Na forum Fabii zdarzały się wymiany silników jeszcze na gwarancji.
Autor szuka samochodu z silnikiem benzynowym lubiącym gaz więc niezależnie od opinii na temat TSI ten silnik odpada.