Ja kiedyś córce kupiłem Renault Clio 1,0. Przestronny, silnik nie pozwalał na szaleństwa i bardzo tani w ekspolatacji.Po dwóch latach sprzedałem za taką samą kwotę.
Hej zastanawiam się nad zakupem pierwszego samochodu dla syna.
Oczywiście wiadomo jako że będzie to jego pierwszy nie mam zamiaru
wykładać od razu 10+ tysięcy myślę nad czymś w okolicy 6-8 co będzie według
was najlepszym wyborem? Myślałem nad skoda fabia.
Ja kiedyś córce kupiłem Renault Clio 1,0. Przestronny, silnik nie pozwalał na szaleństwa i bardzo tani w ekspolatacji.Po dwóch latach sprzedałem za taką samą kwotę.
Polecam Seata Ibizę III. Samochód kupiłem jakieś pół roku temu. Autko technicznie praktycznie identyczne z Fabią i Polo, a wygląda o niebo lepiej, co jest pewnie ważne dla młodej osoby. Z resztą zauważyłem, że Ibizy są lepiej wyposażone niż Fabie czy Polo,a przy tym tańsze, bo sam patrzyłem na Fabie. Izę III mogę polecić w ciemno, czy 1.2 czy 1.4 bo z taką też miałem styczność. Za te pieniądze można dorwać auto z klimą i elektryką![]()
W seatach z tamtego okresu jest chyba najgorzy plastik jaki ever montowano w samochodach.
Aczkolwiek wciąż nie jest to element dyskwalifikujący pierwsze auto dla syna. Tym bardziej, że technika pod spodem jest sprawdzona.
#drivetastefully
Nie mowie ze dyskwalifikacja tylko z wnetrzem jednak ma sie kontakt.
Początkowo myślałem że to reklama (dobrze ze skasowałeś tą sygnaturkę). - Tutaj pomógł admin, bo sygnatura nie była zgodna z regulaminem- MCL
Również rozglądam się za autem dla syna, tylko że z trochę innymi założeniami.
Nie napiszę co kupić, lecz czego na pewno nie kupować - Citroena C2.
Nie bierz go nawet gdyby Ci do niego dopłacali.
Szybko może okazać się że koszt jego napraw przekroczy koszt zakupu.
Ostatnio edytowane przez MCL ; 24-03-2019 o 21:26
Wyrażając swoje opinie nawet nie staram się być obiektywny
Potwierdzam, odpuść Citroena C2. Za to rozważ Renault Clio II z końca produkcji