Powiedzcie mi czy ja mam coś nie tak z przeglądarką czy z forum jest coś nie tak, nie odświeża mi się boczny panel z forum, dopiero gdy wyczyszczę ciasteczka to jest aktualne.
I jeszcze Bozia w dzieciach wynagrodzi! Trojaczki od razu!
Powiedzcie mi czy ja mam coś nie tak z przeglądarką czy z forum jest coś nie tak, nie odświeża mi się boczny panel z forum, dopiero gdy wyczyszczę ciasteczka to jest aktualne.
Mam dokładnie to samo.
Czy redakcja może wyjaśnić, jaki jest problem ze zrobieniem tego panelu bocznego? Że tak powiem "siedzę w branży" i naprawdę nie potrafię zrozumieć, jak od kilku lat można nie zrobić, żeby panel boczny wyświetlał ostatnie wpisy na forum. A czemu to jest połączone z ciasteczkami to już w ogóle...
Drugie pytanie - jaki jest problem w dodawaniu odnośników do forum w artykułach? Serio pytam, w czym problem?![]()
U mnie często nawet newsy na głównej wiszą stare przez kilka dni dopóki nie pacnę w F5.
Panel boczny z najświeższymi wątkami na forum tak samo - bez odświeżenia strony (na szczęście czyścić ciastek nie muszę) ani rusz.
A o te linki pod newsami do forum walczę już od dłuższego czasu. Na wyraźną prośbę (tudzież po prostu poruszenie tego tematu) link pojawia się w jednym newsie i potem znów każdy jeden nius pozbawiony jest odnośnika do forum. Trochę lipa, bo jednak to forum jest podporą dyskusji na aG, a nie Disqus czy komentowanie przez Fejsbuka.
To może po kolei, bo czuję się wywołany do tablicy.
1) Aktualna wersja strony to niestety straszne g.... w którym musimy non-stop coś poprawiać (a i to nie daje gwarancji, że wszystko będzie działało).
Nie jest to rzecz którą mieliśmy się chwalić, ale trwają intensywne prace nad całkowicie nową odsłoną. I mówiąc całkowicie nową mam na myśli serwis stworzony od podstaw. Mocno nas to absorbuje, ale chcemy, aby w tym przypadku wszystko było dopięte na ostatni guzik. Premiera jednak dopiero za jakiś czas - chcielibyśmy odpalić ją najpóźniej w czerwcu.
2) Dlaczego nie dodajemy linków do forum pod tekstami? Po pierwsze - nie zawsze do newsa powstaje wątek na forum. Po drugie forum i strona żyją swoim własnym życiem. Bardzo zależy nam na zaktywizowaniu czytelników, którzy nie są forumowiczami - jak sami wiecie komentarze na wielu serwisach to wielkie dyskusje, których próżno szukać nawet tutaj w niektórych tematach. Zakładamy jednak, że to także zmieni się wraz z debiutem nowej aG.
Postaram się pilnować tego i wrzucać link do forum pod każdym tekstem, który zyska swój wątek. Jest to trochę czasochłonne, a często zdarza nam się publikować posty planowo, tj. są one pisane z wyprzedzeniem i pojawiają się na stronie o konkretnej godzinie. Wówczas zalinkowanie do forum musimy dodać później, a nie zawsze o konkretnej godzinie jesteśmy przed komputerem (zrobienie tego z telefonu to dramat).
Mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali i pozwolicie nam już nie ratować przesadnio tej odsłony autoGALERII. Nowa wersja na pewno pozytywnie Was zaskoczy i (mam nadzieję) przyciągnie nowych czytelników.
#drivetastefully
Super odpowiedź konkretna i rzeczowaMiło słyszeć ze powstaje coś nowego/lepszego winszuję czekam i liczę że rozwinie to stronę jeszcze bardziej
![]()
wg. mnie każdy news powinien mieć link do tematu na forum. A jeżeli nie ma nowego wątku na forum, to powinien być post dodawany do zbiorczego tematu z innymi newsami, żeby każdy news można było skomentować na forum (chyba za dużo słowa "news" w tym zdaniu). To też by ożywiło forum i połączyło bardziej z głównym serwisem oraz ułatwiło przeskakiwanie pomiędzy serwisami.
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06
Plany są, ale jeszcze nie wiemy jak to rozwiążemy. Kiedyś codzienne wrzucaliśmy newsy do aktualności na forum, ale nikt tego nie komentował![]()
#drivetastefully
U mnie też czasem po kilku dniach dopiero, albo po wyczyszczeniu ciasteczek odświeża się strona główna, bez różnicy na jakim urządzeniu czy przeglądarce.
Powinno już na 99% działać prawidłowo![]()
#drivetastefully