Jak zawsze wszystko rozchodzi się o $$$ i nic się nie poradzi. Autogaleria.pl to moje pierwsze forum, nie tyle co się zarejestrowałem bo ówcześnie taki for było bardzo dużo, ale gdzie zacząłem się aktywnie udzielać. Szczerze mówiąc mimo, że moja aktywność jest prawie zerowa (m.in. ze względu na małą ilość czasu) to aG jest na mojej liście jako stała strona do obserwacji. Staram się nawet co kilka dni wchodzić i sprawdzać co nowego. Tymbardziej to przykre bo wiem, że jeszcze długo się nie przyzwyczaję do braku forum.
Dużą przyjemność sprawiało mi kiedyś tłumaczenie newsów i zakładanie tematów, jak kiedyś z Ecnelisem walczyłem kto pierwszy poinformuje o nowościach. Mimo, że nie byłem oficjalnie redaktorem to starałem się o bezbłędnie przekazywanie informacji. Co jak wiemy nie zawsze wychodziło.Kawał życia zostawiłem tutaj, w wirtualnym świecie i człowiek mając świadomość, że to kiedyś przepadnie to często się udzielał. Chociaż zawsze wyrzucał to z głowy bo myślał, tyle ludzi zarejestrowanych to strona ma przed sobą świetlaną przyszłość. Te nasze spotkania, udało mi się mimo odległości spotkać z Wami i pogadać, miło spędzić dzień. Też do dzisiaj miło wspominam. Ten licznik postów pod moim avatarem oraz data rejestracji niech świadczy, że z aG byłem mocno związany.
Dlatego osobiście boli mnie taka decyzja. Motoryzacja nie zwalnia tempa, idzie w dziwacznym kierunku, okazji do dyskusji byłoby jeszcze wiele, ale tak wspomniano nie ma alternatywy dla forum. FB i innych podobnych portali unikam jak ognia, bez tłumaczenia się to po prostu wylęgarnia trolli, ludzi, którzy nawet pod swoim imieniem i nazwiskiem nie wstydzą się obrażać innych jak ktoś ma odmienne zdanie. Na taki forum łatwiej kontrolować takich ludzi niż na portalu społecznościowym. Forum jako stara forma kontaktu między osobami o podobnych zainteresowaniach bardziej ich wiązała ze sobą niż FB i tym podobne. Myślę, że gdyby była włączona możliwość rejestracji to jeszcze dużo nowych osób tutaj by weszło ponieważ polskich portali z forum ze świecą szukać, a to zawsze wpływa na rozwój forum. Jednak rozumiem, nie ma możliwości tego zmienić, tak jak zrobienia zbiórki chociażby ze względów formalnych, lepiej wiecie od nas. Jeszcze do 1 października chwila czasu. Szkoda. Pozdrawiam