Na astre blachary nie poleca.
wokół planetoidy G...
Miłośniczka astronomii nie będzie oglądać ziemskich pojazdów a tak w ogóle to ASTRA ASTRA ASTRANOMIA
Problem był głównie w pierwszych modelach astra j ( z tego co wiem z forum astr,bo śledziłem trochę informacji przed zakupem swojej), po 2012/13 poprawili tą skrzynię i jej konstrukcję, dla spokoju można sobie około 50 000 tys. km od nowości zmienić olej w skrzyni i latać, niby zalane mają 1,9 a wchodzi tam ok. 2,7 l , więc wygląda jakby specjalnie ktoś zalewał dużo mniej, aby się sypały![]()
http://www.autogaleria.pl/forum/showthread.php?t=13715
KIA RIO 2008 FWD 1.4 16V DOHC -- > Mój Złoty Skośnooki Przecinak
https://autogaleria.pl/forum/showthr...-1-4TURBO-2018
OPEL ASTRA J SEDAN 1.4T 140KM 2018
Ma razie stanęło na Astrze. Jak już wczoraj pisałem, złożyłem swoją ofertę i czekam na odpowiedź.
Jednak dopóki jakieś auto nie zaparkuje w garażu to nadal "piłka jest w grze".
Ten argument spodobał się Jaśkowino i zawsze wygodniej jak ze znajomymi na imprezę/wakacje/koncert itp. będzie się wybierać..
a ten nam (rodzicom)Na astre blachary nie poleca.
Wchodził też do naszego Mondeo (kiedyś na Woodstocku robiło za Kampera)do 308 SW wchodzi materac 2x1 m,...
Zaniepokojony, przejrzałem kilka forów na ten temat i niestety nie wygląda to tak różowo.Problem był głównie w pierwszych modelach astra j ( z tego co wiem z forum astr,bo śledziłem trochę informacji przed zakupem swojej), po 2012/13 poprawili tą skrzynię i jej konstrukcję, dla spokoju można sobie około 50 000 tys. km od nowości zmienić olej w skrzyni
Te informacje o jej poprawieniu pochodzą od forumowiczów i wyglądają raczej na ich pobożne życzenia niż rzetelne dane.
Z drugiej strony jej regeneracja to koszt ok 3 - 4 tys. Jest do przełknięcia zwłaszcza że po założeniu nowych (jakichś lepszych) łożysk problem znika.
Wyrażając swoje opinie nawet nie staram się być obiektywny
Ja głównie na forum jotki, stwierdziłem ,że najwięcej problemów mają Ci co posiadają pierwsze jotki i z wiekszymi przebiegami ,a nie narzekają praktycznie Co co mają nowsze astry , albo jeżdżą od zakupu w salonie, więc uważam,że jest to aktualnie wyolbrzymiony problem,a dotyczy głównie starych aut , z poprawki skrzyni mieli zrobić więcej kanałów smarujących lozyskawięc ja spokojnie w temacie wyboru auta , brał astrę k w końcu to kompakt, a nie segment b
![]()
Astra to naprawdę solidny samochód, dobrze zrobiony i wyciszony. Silniki z tamtych roczników też bezproblemowe i posłużą na wiele lat.
Fajny prezent dla młodego za zdanie matury i dostanie się na studia.Z tych wszystkich wybrał bym też astrę, bo najładniejsza. Nowa Fiesta tak jak Focus straciły na wyrazie i stały się trochę "koreańskie" czyli nijakie z wyglądu.
Były:
(1.) Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
Jest: Honda PCX 0.125 (NOL 1W22)
Internety mają to do siebie że wyolbrzymiają problemy.uważam,że jest to aktualnie wyolbrzymiony problem (ze skrzynią M32 - przyp.)
Na forach piszą ludzie którzy mają problemy (ci co ich nie mają po prostu jeżdżą). Inni powtarzają te sensacje na innych forach i tak tworzy się legenda.
Czytając je odnosi się wrażenie jakiejś tragedii a przecież aut z tymi skrzyniami jeżdżą tysiące bo nie tylko GM ale i FCA montują je do swoich aut.
Wielu moich klientów oraz odwiedzających mnie Rep’ów jeździ bezproblemowo autami w nie wyposażonymi.
Trzeba po prostu wiedzieć że taki problem może wystąpić i być na niego przygotowanym.
Mnie w każdym razie to nie odstrasza.
Z resztą wolę nawet taki, trochę kosztujący ale dobrze znany mechanikom problem, niż tańszy ale wymagający poszukiwań i zgadywania co do przyczyn usterki. Jak np. poszukiwanie przyczyn awarii elektrycznej w C- dwójkach starszych synów, które wymagało rozbiórki połowy auta, gdzie okazała się nią być jakaś duperelna (zaśniedziała) złączka. Czy choćby próby eliminacji świszczenia, które opisywał Piciu.
Wyrażając swoje opinie nawet nie staram się być obiektywny
Wydaje mi się, że w tej Astrze jest ciągle ta sama skrzynia M32. Na razie za mały ma przebieg, żeby coś stwierdzić konkretnego. Grande Punto '06 też z tą skrzynią miałem i sprzedałem z przebiegiem ponad 100k km i ktoś nadal jeździ nim bezproblemowo.
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06