To od razu do kompletu dorzuć trójkolorowe paski na nerki...
Dzięki, idzie skóra z perforacją na bokach, myślę jeszcze nad trójkolorową nicią tylko.
Póki co to mnie wku.wił jeden pajac bo się umawiał umawiał i zderzaków nie mam taki słowny głąb.
Za to jadą części i w przyszłym tygodni coś się zacznie dziać w końcu.
No i mam problem ze znalezieniem normalnego tłumika - albo nie umiem szukać tłumików albo ciężko z nimi na rynku, co przy braku zderzaka zasadniczo nie jest problemem.
To od razu do kompletu dorzuć trójkolorowe paski na nerki...
TAK! Będą pasowały do trójkolorowych pasków na spodnie z ortalionu![]()
żeby było ciszej i mniej rzucało się w oczy![]()
Ok, BMW odebrane, póki co udało się zrobić:
- wymieniłem klapę tylną wraz z szybą (brakuje mi jeszcze paru spinek, emblematów etc)
- amortyzatory tył: Bilstein B6
- sprężyny przód Bilstein
- poprawienie węży od chłodzenia
- płyn hamulcowy nowy
- płukanka plus nowa oliwa
- płyn chłodzący nowy cały
- wkładka filtra powietrza K&N - myślałem nad stożkiem ale jednak nie
- ogarnięte zostały luźne łańcuchy przy pompie oleju
- nowo obszyta m-pakietowa kierownica w miejsce tamtego koszmarku
Do tego pewnie jakieś pierdoły.
Ogólnie coraz więcej rzeczy mnie irytuje w tym aucie, ale to wina poprzedników.
Z rzeczy istotny to byłem już na diagnostyce automatu, jest w porządku - kwestia zmiany oleju (za tydzień) i drobne niedomagania powinny minąć. Po oleju leci soft z Alpina i adaptacja skrzyni![]()
Podsumowując: mechanicznie kończę, wszystko jest porobione i przepatrzone.
Nie działa mi tylko przycisk MAX AC na panelu klimatyzacji i regulacja podświetlenia zegarów.
Teraz czas na blacharkę, która zajmie trochę czasu - szukam nadal maski, muszę kupić lampy do klapy, przedni zderzak i czekać na termin u blacharza na ogarnięcie progów / tylnych błotników. Na wiosnę można będzie wrzucać na żółte blachy
PS w piątek śmigam do Gdańska i z powrotem, ale u Cioci Helgi byłem i wiem, że przy 250 km/h auto wrzuca "piątkę" i... nie przyśpiesza dalej - blokada elektroniczna.
PS 2 ten tłumik sportowy zostaje jednak.
EDIT: wziąłem od operatora podwójną kartę sim do jednego z numerów celem sprawdzenia, czy działa zamontowany w aucie telefon.
Otóż... działa! Niestety jest to telefon na kablu i trzeba mieć słuchawkę przy uchu (a przynajmniej nie znalazłem ustawienia jak tego nie trzymać) ale np. smsy można odczytać z poziomu ekranu multimedialnego.