-
Przypadki rdzy na tylnej klapie oraz pod osłonami nadkoli w Scenicu III są nagminne (także w już raz naprawianych egzemplarzach) więc trudno tu winić serwis, po prostu jest jakaś wada produkcyjna.
-
Niemożliwe, Buzzer napisał, że Renówki nie gniją.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
-
Faktycznie, nie doczytałem, to zmieniam zdanie, serwis musiał spierniczyć... Jest też jeszcze jedna opcja... właściciel tego konkretnego egzemplarza w sposób niewłaściwy obsługuje ten samochód. Potwierdźa to wcześniejsza awaria silnika która także zdaniem Buzzera nie powinna mieć miejsca bo silniki Reno się nie psują.
-
Bo renowki nie maja problemu z korozja i kazdy blacharz Ci to powie.
-
-
Na moim mimo 12 lat wieku zero rudego.
-
Moja 11 laga tez nie miala grama rudej. Taty scenic z 2006 tez zdrowy, brata z 2008 tez zdrowy. Moduz tez nie gnil. U znajomych w clio i lagunach zero rdzy (poza miejscami napraw blacharskich).
Jak ogladalem z bratem scenici III niedawno to tez rudej nie mialy.
-
Od ASO wiem, ze to jest problem po stronie Renault. Nie jestem pierwszy z takim problemem. Ale wczesniej bylo wspomniane, ze nie ma żadnej izolacji miedzy listwa, a klapa - wiec mozna rzec, ze wina serwisu i braku pomyslunku ze strony wykonującego zlecenie.
Bo to wlasnie ostra krawędź listwy przylega do klapy i robi takie klopsy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Pisząc już zupełnie poważnie, trzeba Reno oddać, że blachy mają dobre, nie pamiętam żebym widział korozję, np: w Lagunie III, a i starsze konstrukcje jak Laguna II, Clio II, Thalia, Scenic II trzymają się na prawdę dobrze, tym bardziej dziwią wpadki w Scenicu III, chociaż wygląda na to że problemem nie jest blacha/zabezpieczenie a montaż elementów na niej.
-
Widac skopali montaz elementow klapy i sie cos wyciera.
Uprawnienia umieszczania postów