No właśnie też jestem ciekaw. W Kamiq 5-biegowa skrzynia była problemem, a tutaj nagle jest ok.![]()
Jakie obroty ma ta 3 cyl pierdziawa przy 140km/h?
No właśnie też jestem ciekaw. W Kamiq 5-biegowa skrzynia była problemem, a tutaj nagle jest ok.![]()
Ogólnie nowe Clio bardzo mi się podoba i oby pozostałe modele poszły w tym kierunku, czyli zostawiania tego co dobre i poprawiania tego co złe.
Mimo wszystko szkoda, że zrezygnowali z EDC na rzecz x-tronica i szkoda, że nie ma wersji GT, tylko RS-line.
Historia: Fiat Tipo S 1.4 8V '95 -> Renault Laguna Grandtour RN 1.8 8V '96 -> Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V '06
Xtronic tylko w słabszej benzynie 130 TCE ma EDCWięc w sumie do miasta do auta z małym turbodoładowanym benzyniakiem to bardzo dobra opcja.
Kombi wypada ale ma pojawić się jeszcze jedno auto w gamie podobno właśnie pomiędzy Capturem 2 a Clio 5 który ma być takim spadkobiercą Clio kombi i oczywiście będzie to podniesiony crossover. Bo Captur 2 urósł względem poprzednika bardzo mocno.
Zrobiliście może zdjęcie tego bagażnika? 391 l w segmencie B mocno mnie zaskoczyło.
Hmm... na tych zdjęciach zupełnie tej pojemności nie widać. Mój 360l bagażnik w jedynce wydaje się jednak na oko wyraźnie większy, a na pewno dłuższy / głębszy, ale może to zdjęcia przekłamują. Clio Grandtour ma katalogowo ledwie 52l więcej, też ma podwójną podłogę, a jak popatrzymy na zdjęcia to wygląda na duuużo większy:
https://spct2000.files.wordpress.com...t-standard.jpg
a poza tym co widać na tym zdjęciu, pod tą podłogę wchodzą jeszcze np. dwa koła od roweru.
Polo ma niby 350 litrów a wygląda to tak
https://www.turboimagehost.com/p/425...tytuu.png.html
- - - Aktualizacja - - - -
Abstrachując ten polski cennik i konfiguracja jest jakaś dziwna... Mamy w podstawie ekran tft jako wyświetlacz przed kierowcą, nie mamy klimy mamy 65KM ze starszego motoru. Jest instalacja radiowa nie ma radia ?? wg opisu tak wynika... Zaś np w Holandii Life ma 1.0 TCE 100 KM radio zwykłe analogowe zegary i klimę itp... Nie wiem dziwne to jakieś. Kosztuje 17 290 euro...
Przede wszystkim największy błąd to brak motoru 75 konnego w wersjach Zen i Intens i zmuszanie do zakupu 100 konnej pierdziawy, która tak naprawdę nie jest potrzebna jak ktoś jeździ tylko po mieście, a i w trasie się nie spisze. Kombinowali, kombinowali i przekombinowali, a już dużo sensowniej był zrobiony ten pierwotny cennik.
W trasię się nie spisze, ty wiesz najlepiej a do miasta to po co... Jak ty bredzisz człowieku często gęsto. Brak 75 KM jest dziwny i z tym się zgadzam. Ale wg opisu ma być.