Dziękujemy Karolu za te niezmiernie cenną informację
Mój wujek ma Yarisa z 2018 roku, z salonu . Nie pamiętam jaki silnik, ale jak wybrałem się z nim na jazdę, to był bardzo głośny
Dziękujemy Karolu za te niezmiernie cenną informację
Albo raczej lubi jeździć transportem zbiorowym![]()
Mając Toyotę i Renault w garażu nic odkrywczego nie powiem stwierdzając że to drugie pod względem awaryjności wypada blado na tle pierwszego. Z Avensisem mimo 1,5x większego przebiegu nie dzieje się nic o Megane tego powiedzieć bym nie mógł.
Ale zostając przy Yarisie - ciekawy jestem na ile ten nowy się poprawił w stosunku do poprzedniego pod względem jego największych wad - ciasne, przede wszystkim wąskie wnętrze, słaba stabilność na trasie, mega hałas i twarde, nieprzyjemne plastiki. Jak już kiedyś wspominałem - kilku moich współpracowników ich firma przesadziła z Clio IV na Yarisa. Był płacz, każdy robił co mógł żeby stare Clio zostało jak najdłużej. Ciekawy jestem jak nowy Yaris wypadł by w takiej sytuacji z nowym Clio
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Renault Megane I Classic 1.6e RN '99 > Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.0 JTS '03 > Renault Megane III Grandtour 1.5 dCi 110 KM Dynamique '12 > Renault Fluence 1.5 dCi 95KM '16 & Opel Corsa D 1.2 16V '13 > Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170KM TCT '14 & Renault Megane IV Grandtour 1.5 dCi 110 KM '17
Ciekawe a wszyscy tak narzekali na Clio IV xD A ten nowy taki fajny podobno i lepszy i w sumie to jeden z lepszych w klasie![]()
Clio IV to bardzo dobry samochód który blokowała tylko durnowata polityka wyboru silników/skrzyń biegów. Niestety jest ona dalej kontynuowana w V (która suma summarum jest jeszcze lepszą konstrukcją).
Cena jest przesadzona na maksa. 60 koła za tak małe autko? Chyba ktoś tu nieźle poszalał. W życiu bym tyle nie dał. W 2002 Yaris startował od 33 a dzisiaj od 58? Komuś się zwoje przegrzały. Czy Toyota jest lepsza od Renault? Ostatnim Renault lepszym od Toyoty był Safrane, który był najlepszym samochodem klasy wyższej w ogóle gdy startował. I tyle. Ale na pewno był nieco bardziej awaryjny, aczkolwiek w zależności od wersji. Od 2000 roku Renault dla mnie nie istnieje.