Z ciekawości (poważnie pytam) po co Ci taki podnośnik? tzn: co będziesz na nim robił przy samochodzie?
Nie wiem kompletnie gdzie to wrzucić, więc może tu...
Chciałbym kupić sobie do garażu prosty podnośnik hydrauliczny typu żabka. Nic profesjonalnego, tylko do swoich potrzeb, używany będzie pewnie 3-4 razy w roku. Mam chory kręgosłup i walczenie z ręcznym podnośnikiem odchorowję po kilka dni.
Czy może ktoś polecić coś sensownego za rozsądne pieniądze? Nie lubię kupować badziewia, ale nie chce też wydawać niepotrzebnie kasy na sprzęt, którego nie wykorzystam.
Nie mam ustalonego budżetu, na allegro jest pełno urządzeń w przedziale 150-300, myślałem raczej o tej wyższej granicy.
Z ciekawości (poważnie pytam) po co Ci taki podnośnik? tzn: co będziesz na nim robił przy samochodzie?
Od wielu lat używam 3-tonowej żaby firmy COVAL.
Wyłącznie do wymiany kół.
Dokupiłem do kompletu klucz udarowy (elektryczny) i zmiana kół zajmuje mi (w zasadzie nam bo z synami)
ok 20 min i to bez żadnych kolejek w serwisach![]()
Wyrażając swoje opinie nawet nie staram się być obiektywny
Żadnego polecić niestety nie moge, ale mogę powiedzieć żebyś nie kupował żaby w Juli. Rok temu sąsiad kupił, przy drugim kole się wylała, wymienił i nie skończył zmieniać kół, bo kolejna żaba znów się wylała...
Kupiłem w Aldi, bez zastrzeżeń od kilku sezonów. Do 2,5 tony, używam dwa razy w roku do wymiany kół. Pozdrawiam