Polerka super, ale niestety w nowych modelach to już przeszłość
Specjalista d/s sprzedaży części Opel, Chevrolet (Powoli uczę się francuskiego)
Ktoś może mi postawić szybką Diagnozę.
Od pewnego czasu w czasie jazdy załapuje takiego małego mułka. Silnik nierówno pracuje. Nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy ciepły. Oczywiście po jakimś czasie to zamulenie ustępuje.
Odczucie jest podobne jak by dławił się z braku paliwa.
Wydaje mi się że to jest Filtr paliwa, ale może macie jeszcze jakieś "propozycje" co to może być ?????
Może "legenda" drobnych dolegliwości silnikowych - mr. przepływomierz?
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia." - Warren Buffett
Moze tak byc ze ktoras ze swiec juz nie iskrzy.
A może silnik się skończył?![]()
Były:
(1.) Fiat 126 elx (NGI 9F82) 00', (2.) Fiat Uno 0.9 + LPG (NGI C858 ) 07', (3.) Opel Astra G Caravan 1.6 + LPG (NGI 04777) 99' , (4.) Fiat Panda 1.1 + LPG (NGI 4L32) 07' , (5.) Fiat Grande Punto 1.4 8v + LPG (N0 SORRY) 08', (6.) Honda Accord 2.0 benzyna (NO 9999C) 09', (7.) Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Benzina MA 170 TCT + LPG (N0 DAWAJ) 12'
Jest: Honda PCX 0.125 (NOL 1W22)
Ja tak miałem jakiś czas temu w 206-tce(przy ok. 4 tys obrotów słabł na chwilę, nie za każdym razem, ale się zdarzało) po tym, jak zatankowałem na nowo wybudowanej stacji Orlen... później potankowałem parę razy 98-ke na sprawdzonej stacji i było już ok.
Miałem też tak, że jak go chwile pokatowałem, to się włączała ikona pompy i był już straaaasznie słaby... Musiałem go przygazowac, wyłączyc na chwile i było już ok. W serwisie mi powiedzieli, że miał tam jakieś błędy w komputerze.
Ostatnio edytowane przez Emenems ; 20-12-2008 o 16:51