Zacznijmy od tego Janusz, że po pierwsze wiem jak to wygląda, po drugie skoro teraz ta technologia nie jest taka droga to chcę kupić TV na co najmniej 3 lata, teraz obsłuży porządne FHD plus natywne 4K a za jakiś czas pewnie pojawi się więcej technologii która pozwoli oglądać pełne 4k, czy to z konsoli czy z czegokolwiek innego. A po drugie po to mam konsole, typowo do grania i nie potrzebuje mieć super ultra hiper 4K z niewiadomo jakimi efektami, bo to co oferują obecne odmiany Forzy na Xboxa w którą najczęściej gram mi wystarcza grając na konsoli, nie jestem wariatem technologicznym z komputerem w cenie samochodu. Komputer mam do internetu itp, a konsolę do grania.
- - - Aktualizacja - - - -
Ja osobiście jestem za XBOX, ale to wszystko zależne co kto potrzebuje i czego wymaga, po prostu trzeba sprawdzić sobie rynek gier które są oferowane na daną konsolę. A jak wiemy teraz tytuły na XBOXA są również dostępne na WIN10. Więc w zasadzie XBOX nie jest już do końca taką konsolą z prawdziwego zdarzenia z exclusivami jak PS4. Tylko mnie w PS4 nic nie rajcuje z rynku gier, nie chce też wydawać kupy kasy na komputer który uciągnie Forze 3 czy Motorsport7, więc mam póki co XBOX ONE pierwszej generacji, ale w ciągu roku przesiądę się na nowszą odmianę XBOX ONE X. I dla mnie XBOX oferuje lepszy rynek XBOX LIVE, plus GAME PASS i lepsze darmowe gry co miesiąc plus promocje od PS4, ale to tak jak z samochodami każdy lubi coś innego i jednemu przypasuje PASSERATI a innemu TALISMAN.